Džudisti Crvene zvezde su proteklu kalendarsku godinu završili istorijski, osvajanjem bronzane medalje u Ligi šampiona u holandskom Hopdorfu. Rezultat ostvaren u najjačem evropskom klupskom nadmetanju, crveno belima je doneo je i privilegiju da se ove zime nađu u Golden ligi, takmičenju u kome snage odmeravaju najbolji svetski klubovi.

Džudisti Crvene zvezde put Beča, gde se održava ovogodišnje izdanje Golden odlaze u sastavu Marko Vukićević i Ilija Ciganović ( do 66 kg), Anthony Zingg I Strahinja Bunčić ( do 73 kg), Stefan Majdov, Bojan Došen ( do 81 kg), Dmitri Gerasimenko, Nemanja Majdov ( do 90 kg), Abdullo Tangriev ( preko 90 kg ).

- Osvajanjem bronze u Ligi šampiona prvii put je jedan klub iz Srbije uspeo je da uđe u polufinale, a zatim i u borbu za medalju. Osvojena medalja je plod timskog rada. Želja nam je da I sada iznenadimo. Kao I uvek uveren sam da će ekipa pružiti maksimum na strunjači  - rekao je Andrija Đurišić, strateg Crvene zvezde.

Da podsetimo minule sezone u holandskom Hopdorfu, džudisti Crvene zvezde su u borbi za bronzano odličje savladali Sporting iz Portugalije 4: 1. Domaću ekipu Bijsterboša za ulazak u polufinale savladali su 5:0. U duelu koji je odlučivao ko će se nadmetati za zlato pred crveno-belima bili su aktuelni ekipni šampioni, ekipa Fajtera iz Gruzije, koji su ovoga puta i slavili sa 5:0. Ipak u finalu repasaža Crvena Zvezda je  slavila  sa 4: 1 I time ostvarila istorijski uspeh.