Mittersill Olympic Training Camp (OTC) i ove sezone okupio je više od 1000 judoka koji svakoga dana bruse formu za predstojeće takmičarske izazove.
Poznato je da u olimpijskoj godini pripreme u OTC u Mitersilu probijaju rekorde. Ovaj trening kamp ujedno je i završna priprema za Gran pri u Havani i Gran slem u Parizu.
-Do sada sam imao prilike da učestvujem na velikom broju trening kampova i ovaj u Mitersilu je ubedljivo najposećeniji i najmasovniji. Iako randori radimo u dve grupe, na treninzima je ipak gužva što najbolje govori o posećenosti i interesovanju za Mitersil. - rekao je za naš sajt Aleksandar Kukolj srpski trofejni reprezentativac u kategoriji do 90 kilograma. –U svakom slučaju ovo je kao i uvek odlično iskustvo za mene. U Austriji imate priliku da snage odmerite sa vrhunskim borcima ali i onima koje možda nemate priliku da viđate na svim takmičenjima. Da su to judoke sa kojima nema šale najbolji je primer ekipe iz Dagestana.
Kukolj ističe da je posle odlično odrađenih bazičnih priprema na Belmekenu sa trenerom Nikolom Miloševićem, učešće na OTC u Mitersilu ujedno i odličan ulazak u judo treninge.
-Zadovoljan sam urađenim i sada polako ulazim u judo. Sve teče po planu. Drago mi je da su i ostali članovi naše reprezentacije na najbolji mogući način iskoristili boravak u Belmekenu. Sledeća stanica za mene je Gran pri u Havani- istakao je Aleksandar Kukolj.