Orlići su odlično počeli učešće na Evropskom kadetskom judo kupu u Zagrebu. Najave selektora Munira Šabotića i Dragana Spasića na najbolji način su materijalizovane sa dve zlatne i tri bronzane medalje na međunarodnoj premijeri u 2016. godini.

O kvalitetu  srpskih orlića najbolje govore rezultati, četvrto mesto u generalnom plasmanu -odnosno dve zlatne i tri srebrne medalje. Trijumfovali su Anja Obradović ( do 63 kg)  i Darko Brašnović ( do 90 kg). Anja Obradović, sada već trofejna reprezentativka Srbije i članica ODŽK Beograda  na najbolji način je počela ovogodišnji džudo tur -šampionskom titulom. Vrhunski rezultat ostvario je i mladi Darko Brašnović, član DŽK Hrabro srce i  šampion Srbije u kategoriji do 90 kilograma. Brašnović je posle bronze osvojene minule sezone na Evro kupu u Rumuniji,  ovoga puta sa zlatom u Zagrebu, na najbolji način pokazao koliko je sazreo i da je spreman za velika dela.

Uz Anju Obradović i Darka Brašnovića, medalje su u bogatu srpsku džudo riznicu dodali i srpski orlići Jovana Obradović ( do 63 kg) članica ODŽK Beograda, Andrea Stojadinov ( do 48 kg) članica Dinama iz Pančeva i Nemanja Milić  (do 55 kg ) džudista Partizana iz Kikinde.

Mateja Vukmirica ( do 90 kg, Partizan Kikinda), Nadežda Petrović (do 52 kg,  Slavija),  Marija Ivković ( do 52 kg, Cement )

Reprezentaciju Srbije na Evropskom judo kupu u Zagrebu predstavljali su i arbitri Siniša Škrbić, Nikola Malešević I Nemanja Nikolić.