Srpski mladi džudisti nastavili su da osvajaju medalje na međunarodnoj takmičarskoj sceni.  U Teplicama,   drugog takmičarskog dana Evropskog džudo kupa  Darko Brašnjović stekao je zvanje vicešampiona dok su sestre Obradović osvojile bronzana odličja.

- Sestre Obradovic su osvojile bronzane medalje iako su imale loš dan. Ipak važno je reći da šampioni osvajaju medalje u svakom slučaju. Tri medalje sa ovog Evropskog kupa u svakom slučaju je za svaku pohvalu a naročito jer su vrhunski rezultati postali konstanta kada je u pitanju reprezentacija istakao je Draga Spasić, selector ženske kadetske reprezentacije Srbije.

Uz lepši deo erprezentacije ni muška ekipa nije zaostala naprotiv. Kao I na takmičenjima na međunarodnoj sceni koja su prethodila Teplicama, kadeti su ostvarili rezultate za ponos.

-Sve čestitke momcima odlično su radili I pokazali kako se brane boje reprezentacije. Darko Brašnjović je majstorski došao do finala kada je u  egal mecu izgubio. Ipak njegov protivnik Peter Arvaj je bio bolji za jednu kaznu koja je diskutabilna. Ipak  to ne umanjuje vrednost pobednika. Darko Brašnović  je trenutno prvi na svim listama i njegov pristup takmičenju je za svaku pohvalu. Srpski džudo u ovoj kadetskoj reprezentaciji ima ogroman potencijal za vremena koja sup red nama istakao je Munir Šabotić, selector muške kadetske reprezentacije.