Tradicija se nastavlja. Džudo savez Srbije i ove godine je organizator jednog od takmičenja u okviru Balkanske džudo asocijacije. Najbolji mladi takmičari u konkurenciji kadeta  iz devet država regiona snage će odmeriti ovog vikenda ( 28. i 29. maj) u Kikindi.

-Drago nam je da su sve balkanske države opet poklonile poverenje Srbiji i Kikindi da posle samo šest godina budemo organizatori značajnog  takmičenja. Kikinda je 2010. takođe vrlo uspešno organizovala Prvenstvo Balkana, dok ćemo ove godine na Balkanskom  prvenstvu  za kadete ove godine okupiti  najbolje mlade džudiste kojima će ovo ujedno biti i završni test pred Evropsko prvenstvo u Finskoj- rekao je Svetislav Vukmirica predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije I predsednik Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva za kadete u Kikindi.

Iz Džudo saveza Srbije i  Džudo kluba  Partizan iz Kikinde, koji je i odgovoran za tehničku organizaciju predstojećeg  Balkanskog kadetskog prvenstva, ističu da je sve  spremno za dolazak najboljih mladih džudista.

-Imamo dovoljno iskustva u organizaciji velikih sportskih događaja. Iako će raditi odličan i uigran tim ništa nismo prepustili slučaju. Od vizuelnog identiteta do smeštajnih kapaciteta. Istakao bih da će mesto održavanja takmičenja, Sportski centar  Jezero biti drugačiji nego što su to posetioci navikli. Ipak ne želimo da otkrivamo sve detalje. Naša je želja da svi ljubitelji džudoa ovog vikenda budu u Kikindi I uživaju u vrhunskim mečevima.

Do danas je potvrđen dolazak reprezentacija svih država članica Balkanske džudo asocijacije.

-Zvanično imamo 313 prijavljenih učesnika što znači takmičari, treneri, sudije i oficijelna lica.  To će za sve mlade borce biti pre svega odlično iskustvo. Upravo su Balkanska prvenstva jedan važnih stepenika u sticanju iskustva na međunarodnoj sceni podvukao je Svetislav Vukmirica.

Takmičenje u Kikindi održava se pod pokroviteljstvom Balkanske džudo asocijacije a u oragnizaciji Džudo saveza Srbije i DŽK Partizan iz Kikinde.

-Zahvalnost za izuzetnu pomoć u pripremi i organizaciji ovog važnog sportskog događaja dugujemo pre svega gradu Kikindi i kompaniji NIS. Kao i uvek do sada mi ćemo se potruditi da još jednom dobijemo najviše ocene zvaničnika Balkanske džudo asocijacije kada je organizacija u pitanju. Ujedno od naših takmičara očekujemo da i u Kikindi ostvare vrhunske takmičarske rezultate.