Kadetska reprezentacija Srbije još jednom je oduševila rezultatom na međunarodnoj sceni.  Na Prvenstvu Balkana održanom ovog vikenda u Kikindi, srpski orlići takmičenje su završili sa vicešampionskim zvanjem u generalnom plasmanu ( 5-4-5). Ispred domaćina bila je reprezentacija Turske sa osam zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja dok su reprezentativci Bosne i Hercegovine treći sa osvojenim zlatom, tri srebra i četiri bronze.

-Još jednom su naši reprezentativci pokazali da su u odličnoj formi. Drago nam je da smo na domaćem terenu uspeli da opravdamo poverenje i da je  rad koji je uložen tokom proteklih meseci i sada na Prvenstvu Balkana dao željene rezultate-istakao je Dragan Spasić, selektor ženske kadetske reprezentacije Srbije.

Zadovoljstvo nije krio ni Munir Šabotić, selektor muškog dela srpske kadetske reprezentacije čiji su izabranici u konkrenciji najboljih kadeta iz devet država Balkana osvojili drugo mesto.

-Sezona je izuzetno duga i naporna iako je to kadetski uzrast. Balkanska prvenstva su za našu reprezentaciju pre svega uvek bila odlična kontrola pred evropske izazove. Ovo je bila prilika da proverimo formu širem spisku reprezentacije i upravo zato želim da istaknem da smo izuzetno zadovoljni ostvarenim. To nam je i ujedno i najbolji pokazatelj da spremno odlazimo na centralno takmičenje u ovom delu sezone, Evropsko prvenstvo  u Finskoj od 1 do 3 jula -rekao je Munir Šabotić.

Osvajači medalja kadeti do 81 kg: 1. Toni Miletić (BiH), 2. Mer Sismanlar (Turska), 3. Junus Kilinc (Turska) i Stefan Aničić (Srbija) , do 90 kg: 1. Darko Brašnjović (Srbija), 2. Aljoša Perić (Bih), 3. Eduard Serban (Rumunija) i Novak Ostojić (Crna Gora), preko 90 kg: 1. Dimitros Coumitas (Grčka), 2. Vasilije Vujičić (BiH), 3. Omer Kemal (Turska) i Mark Boldis (Rumunija).   Kadetkinje do 63 kg: 1. Akdeniz Minel ( Turska), 2. Otilia Preda (Rumunija), 3. Selma Hajro (BiH) i Ana Milošević (Crna Gora), do 70 kg: 1. Anđela Ranđelović ( Srbija), 2. Bursu Aksoj (Turska), 3. Teodora Trailović ( Srbija) i Kristina Milić (Crna Gora), preko 70 kg: 1. Mine Kalender (Turska), 2. Esir Kubranur (Turska), 3. Darina Stojčeva (Bugarska) i Vesna Vukoja (BiH).

 

Domaćini za 10

Džudo savez Srbije i tehnički organizator DŽK Partizan iz Kikinde i ovog puta su opravdali poverenje i dobili odlične ocene za organizaciju Prvenstva Balkana za kadete.

-Organizacija je poverena odličnom i uigranom timu. Do sada smo bili domaćini velikih i važnih džudo takmičenja. Najvažnije je da smo opravdali poverenje da su naši gosti iz devet država Balkana otišli kućama zadovoljni i sa odličnim utiscima. Još jednom bih se zahvalio čitavom timu Džudo saveza Srbije i Džudo kluba Partizan iz Kikinde na odlično urađenom  poslu kao i na podršci pre svega  gradu Kikindi i kompaniji NIS rekao je Svetislav Vukmirica, predsednik IO DŽSS.