TODOROV2

 

 

 

 

Na redovnoj izbornoj sednici Džudo saveza Srbije jednoglasno,  peti put u nizu mandat je poveren Ivanu Todorovu, nekada trofejnom reprezentativcu danas izuzetno uspešnom sportskom radniku.

Samo u  ovom olimpijskom ciklusu Džudo savez Srbije pod vođstvom Todorova ostvario je vrhunske rezultate kako u takmičarskom  tako i na organizacionom segmentu.

-Uz zahvalnost za poverenje koje ste mi još jednom ukazali da vodim Džudo savez Srbije ne mogu a da ne istaknem i budem zadovoljan za sve one rezultate koje smo zajedno postigli. Izuzetno sam ponosan jer smo zajedničkim radom uspeli da u ovom olimpijskom ciklusu u sportske stranice našeg sporta upišemo čak četiri prvaka Evrope. Džudo ima predstavnika na Olimpijskim igrama koji u svakom slučaju ima realne šanse da se umeša u borbu za medalju. Nikako ne smemo da izostavimo i istorijski uspeh Crvene zvezde na Evropskom klupskom takmičenju -Ligi šampiona na kome smo  takođe ostvarili istorijski uspeh osvajanjem bronzane medalje istakao je u prvom obraćanju posle izbora delegatima Skupštine DŽS Srbije Ivan Todorov.

Pod vođstvom Ivana Todorova Džudo savez Srbije u zemlji i svetu stekao je ugled ne samo po vrhunskim  takmičarskim rezultatima već i po svetskim standardima kada je u pitanju rad same organizacije.

-Drago mi je da smo svi zajedno uspeli i istrajali u želji da svetske standarde kada je u pitanju rad same organizacije primenimo i u našoj džudo porodici. O tome pre svega svedoči kvalitetan sistem koji je sproveden u sve aspekte rada Džudo saveza Srbije. Drago mi je da se to vidi i po vrhunskom timu koji je sproveo pionirski projekat Evropskog seniorskog džudo kupa, koji će već od naredne sezone biti Svetski kup. To najbolje govori o radu naše organizacije kao i o ugledu koji imamo u evropskoj i svetskoj džudo porodici. S ponosom želim da istaknem da je još jedno značajno priznanje radu Džudo saveza Srbije i činjenica da će Beograd ove godine biti domaćin Evropskog klupskog šampionata-Lige šampiona 17. decembra.

Na redovnoj izbornoj skupštini za predsednika Izvršnog odbora izabran je prof dr  Milovan Bratić iz Niša.  Ponovno poverenje Skupština je poverila generalnom sekretaru Lidiji Popović.