Vicešampionski iz Bihaća

 

 

Mladi reprezentativci Srbije nastavili su sa odličnim rezultatima na drugom Balkanskom prvenstvu u ovoj sezoni. Posle uspeha na kadetskom takmičenju održanom u Kikindi minulog vikenda, srpski džudisti juniorskog uzrasta  u potpunosti su ispunili plan na šampionatu Balkana čiji je domaćin od 3. do 5. juna bio grad Bihać.

U konkurenciji osam država srpski reprezentativci u generalnom plasmanu okitili su se vicešampionskim zvanjem. Sa pet zlatnih,  dve srebrne i tri bronzane medalje, orlići su drugi ispred prvoplasirane reprezentacije Turske ( 6-10-10). Treće mesto pripalo je  reprezentaciji Crne Gore  ( 2-3-3).

U gradu na Uni pozlatili su se  Simić Teodor ( do 90 ), Miloš Mandić ( do 100 kg), Anita Sakal ( do 48 kg), Svetlana Dakić ( do 63 kg) i Sara Slavković ( do 78 kg). Srebro je pripalo Mladenu  Đinoviću u kategoriji do  100 kg i Dušanu Sariću ( do 81 kg).   Bronzanim odličjima okitili su se Nemanja Majdov ( do 81 kg), Nemanja Milić ( do 55 kg) i Marko Sarić ( do 66 kg).

-Odličan rezultat naročito ako se ima u vidu da su nam nedostajali takmičari u pojedinim kategorijama. Pohvalio bih sve reprezentativce na odlično pokazanom znanju i borbenosti na tatamiju kao i pravom sportskom ponašanju. Ujedno rekao bih da je za naše reprezentativce ovo bilo odlično kontrolno takmičenje u sezoni u kojoj je Evropsko prvenstvo kruna sezone-istakao je Nedeljko Đukić, selektor juniorske  ženske reprezentacije Srbije