Sada i zvanično, Aleksandar Kukolj srpski džudista deo je olimpijskog tima za Rio. Kukolj je sada oficijelno 83. član tima koji će boje nacionalnog tima braniti u Brazilu na najvećem svetskom sportskom događaju, Letnjim Olimpijskim igrama.

Kao što svi ljubitelji džudoa dobro znaju Aleksandar Kukolj je već izvesno vreme u kvoti ali čekala se i oficijelna potvrda. Lepe vesti srpskog  džudistu zatekle su u Bugarskoj sa trenerom Nikolom Miloševićem na pripremama za najveći svetski sportski događaj.

-Naravno da mi je čast što sam deo olimpijskog tima Srbije. Sada je to i zvanično- bile su prve reči Aleksandra Kukolja srpskog reprezentativca koji će u nacionalnom kimonu odmeravati snage na tatamiju na olimpijskim igrama u Riu. -Trenutno sam na Belmekenu u Bugarskoj na bazičnim pripremama koje završavam krajem juna meseca.

Ljubitelji džudoa u Srbiji nadali su se da će Kukolja imati prilike da vide na međunarodnoj sceni, odnosno  nešto bliže u okruženju, tačnije na GP Budimpešti.

-Pripreme mi se završavaju neposredno pred ovo takmičenje tako da se ipak neću pojaviti u Budimpešti. Prema planu očekuje me takmičenje na kome ću se oprobati čisto kontrole radi ali sada je sve usmereno samo na Rio-zaključio je Aleksandar Kukolj, najbolji srspki džudista i olimpijac Srbije u konkurenciji do 90 kilograma.