Kadetska reprezentacija Srbije prema ustaljenoj tradiciji završne pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo održava na Vlasini.

-Svi rade punim kapacitetom. Trenira se tri puta dnevno. U ovoj fazi najvažniji je rad na taktici. Naravno sada je randori prioritet imajući u vidu da nas već početkom narednog meseca očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Finskoj- rekao je Munir Šabotić, selektor muške kadetske reprezentacije Srbije.

Neposredno pred odlazak na Vlasinu, kadetski nacionalni džudo tim učestvovao je na pripremama sa reprezentacijama Mađarske i Hrvatske u Olimpijskom trenažnom centru u gradu Tati.

-Poziv je usledio kao odgovor na odličnu saradnju koju imamo sa Džudo savezom Mađarske odnosno sa njihovim koordinatorom za kadetski uzrast Gaborom Kovačom. Učešće na ovim pripremama bilo je korisno kako za takmičare tako i za trenere.

Kada je u pitanju muški deo nacionalnog tima selektor Šabotić ne krije ambicije pred smotru Starog kontinenta.

-Učestvovaćemo u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Rezultat sa ovog takmičenja nam je važan jer su to ujedno i kvalifikacije za učešće na EJOF-u naredne godine čiji je domaćin mađarski grad Đer. Najveća očekivanja su od onih takmičara koji su već ostvarili odlične rezultate na međunarodnoj sceni kao što su Darko Brašnjević, Srefan Župarić i Nenad Milić. Ujedno treba imati u vidu da smo protekle sezone u ekipnoj konkurenciji ostvarili plasman na sedmo mesto u Evropi. Naravno da ambicije za boljim rezultatom postoje ali kao i uvek idemo korak po korak rekao je Munir Šabotić.

Da je kadetska reprezentacija Srbije zlatna generacija potvrđuju i rezultati koje postižu orlići na svakom međunarodnom takmičenju. Da podsetimo samo na bronzu ženskog dela reprezentacije osvojenu u ekipnom delu EP u Sofiji  kao i plasman na peto mesto na SP u Sarajevu minule godine.

-  Atmosfera u timu je odlična-bile su prve reči Dragana Spasića, selektora ženske kadetske reprezentacije Srbije. -Ovde na Vlasini imamo odlične uslove za rad a najvažnije je da su svi zdravi  i bez povreda.

Na Evropskom prvenstvu u Finskoj ženski deo reprezentacije brani bronzano odličje.

-To je ujedno i borba za plasman na EJOF naredne godine u Mađarskoj. Od devojaka se s pravom očekuje rezultat vredan svake pažnje. One su mlade po godinama ali već iskusne takmičarke i ako nas posluži sportska sreća možemo da se nadamo da ćemo i ovog puta obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji- zaključio je Dragan Spasić.

 

 

Bugari na Vlasini

Orlićima  su se na završnim pripremama priključili i reprezentativci Bugarske. Georgi Petrov selektor kadetske i juniorske reprezentacije naših istočnih komšija nije krio oduševljenje boravkom na Vlasini i zajedničkim pripremama.

-Uslovi za rad su odlični a saradnja sa trenerima i selektorima srpskog nacionalnog tima korisna. Naša je želja da nastavimo saradnju i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo rekao je Petrov.