Na spisku putnika za Finsku se nalazi 15 džudoka, 10 u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, od kojih nacionalni treneri Munir Šabotić i Dragan Spasić očekuju da dostojno reprezentuju Srbiju i bore se za medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Uslovi za rad u staroj bazi na Vlasini bili su odlični, što je omogućilo ambiciozan zalet za prvenstvo Starog kontinenta, koje će ujedno biti i kvalifikacije za učešće na EJOF iduće godine u mađarskom gradu Đeru.

Nacionalni trener muške kadetske reprezentacije Munir Šabotić nakon zajedničkih pripremama sa komšijama iz Bugarske, opredelio se da u Finsku putuju Dejan Gurjić (do 50 kg), Nemanja Milić (55 kg), Lazar Vlaović (60 kg), Filip Rinkovec i Stefan Župarić (66 kg), Mirko Jasnić (73 kg), Lazar Jovanović (81 kg), Darko Brašnjović i Mateja Vukmirica (90 kg) i Đorđo Kalpačina (+90 kg).

- Najviša su očekivanja od takmičara koji su ove sezone osvajali medalje na međunarodnim turnirima, kao što su Drako Brašnjović, Stefan Župarić i Nemanja Milić. Lane smo u ekipnoj konkurenciji ostvarili plasman na sedmo mesto, a sada su nam ambicije veće – istakao je Šabotić.

Nacionalni trener i selektor kadetkinja Dragan Spasić je na obe faze završnih priprema rad skoncentrisao na pet devojaka koje su prošle godine u ekipnoj konkurenciji izborile evropsku bronzu. Boje Srbije u Finskoj će braniti Andrea Stojadinov (do 48 kg), Nađa Petrović (52 kg), Marica Perišić (57 kg), i sestre Anja i Jovana Obradović (63 kg).

– Od devojaka s spravom očekujem rezultet vredan pažnje, iako su po godinama mlade, to su već iskusne takmičarke. Verujem da će dati sve od sebe da budu u evropskom vrhu i obraduju nas medaljama – optimista je Spasić.