Bio je ovo vikenda za pamćenje za srpski džudo i srpski sport.  Posle istorijskog rezultata koje su naše reprezentativke postigle u individualnom delu Evropskog kadetskog prvenstva u gradu Vanta u Finskoj, osvajanjem dva zlata i dve bronze čime su i zauzele treće mesto u generalnom plasmanu, srpske devojke su nas poslednjeg takmičarskog dana još jednom obradovale.

Sa šampionata najboljih timova Starog kontinenta reprezentacija Srbije u sastavu  Andrea Stojadinov, Nadežda Petrović, Marica Perišić, Jovana i Anja Obradović pod selektorskom palicom Dragana Spasića vraća se sa vicešampionskim zvanjem.

Srbija je u timski deo Evropskog kadetskog prvenstva ušla kao favorit ne samo zbog bronzane medalje osvojene minule sezone u Sofiji, već i zbog činjenice da je ekipa i u individualnom delu ovogodišnjeg takmičenja ostvarila vrhunski rezultat ( treće u generalnom plasmanu odmah iza Rusije i Francuske). Ženski deo tima Orlića na najbolji način je opravdao poverenje. Neprikosnoveno su srpske mlade dame otpočele borbu u grupi D, sa prvim protivnikom reprezentativkama Nemačke. Dileme nije bilo. Ženski deo uvek nezgodnih protivnica,  ekipe  pancera poražen je i sve je bilo spremno za duel sa odličnim Italijankama. Ni u ovom meču izabranice selektora Dragana Spasića nisu poklekle. Individualnu snagu Stojadinov, Petrović, Perišić i sestre Obradović usmerile su ka samo jednom cilju, uspehu ekipe Srbije. Trijumfom nad ženskom ekipom azura, srpske kadetkinje plasirale su se u polufinale gde ih je očekivala odlična ekipa Hrvatske. Ipak trener Dragan Spasić još jednom postavlja odličnu taktiku koju naše izuzetno motivisane džudistkinje sprovode u vrhunski rezultat, 5 : 0 što znači plasman u veliko finale. U meču sa Francuskinjama koji je odlučivao o zlatnoj medalji sportska sreća nije bila na strani našeg tima. Ipak zvanje vicešampiona i vrhunski rezultat će svakako biti upisan zlatnim slovima u knjigu srpskog džudoa i srpskog  sporta. Naše džudistkinje su još jednom ostvarile kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj takmičarskoj sceni i dokazale da su zlatna generacija na radost svih ljubitelja džudoa u Srbiji. Čestitke reprezentativkama, trenerima i selektorima.