Srpski olimpijac Aleksandar Kukolj otputovao je preko Dubaija u Rio, gde će učestvovati na najvećem svetskom sportskom događaju ove godine, letnjim Olimpijskim igrama. Odlično raspoloženje i rešenost da na najbolji način predstavlja Srbiju na Igrama, jasno su se videli na licu Aleksandra Kukolja i njegovog trenera Nikole Miloševića, tokom razgovora na aerodromu Nikola Tesla.
-U Rio idem da bih pokazao sve ono što sam radio tokom proteklih godina. Znam da mogu ali nema opterećenja. Ipak to ne znači da ne znam šta mi je cilj i namera. Siguran sam da ću dostojno predstavljati Srbiju. Odlično se osećam, hvala Bogu nema povreda, sve je kako treba- istakao je Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije
Odličnog raspoloženja bio je i Aleksandrov trener, Nikola Milošević koji će sasvim sigurno u Riju biti jedan od najmlađih.
-Svakako da je učešće na Igrama iz trenerskog ugla za mene kao mladog trenera veliki izazov. Ipak u našoj ekipi nema straha. Zajedno smo došli do vize za Rio i sada znamo šta je sledeći cilj. U Brazil ne idemo da se družimo, niti da budemo deo događaja, već da ispunimo zacrtani cilj- istakao je Nikola Milošević.
Žreb za olimpijski džudo turnir na programu je danas od 16 sati po lokalnom vremenu. Početak takmičenja zakazan je 6. kada na tatami izlaze prvi takmičari. Prema rasporedu, kategorija do 90 kilograma u kojoj će Srbiju predstavljati Aleksandar Kukolj, zakazana je za 10. avgust.