Najbolji srpski džudista Aleksandar Kukolj u Rio de Žaneiru očekuje takmičenje na olimpijskom džudo turniru. Prema rasporedu težinska kategorija u kojoj se Kukolj nadmeće na programu je 10 avgusta. Trofejni džudista vaje upravo jedan od onih takmičara koji bi mogao da ostvari dobar rezultat na ovom najvažnijem svetskom sportskom događaju.
Oči celokupne srpske sportske javnosti uprte su u Aleksandra Acu Kukolja. Milun Delić trofejni srpski trener ističe da je Kukolj dokazao da je vrhunski borac.
-Sasvim je jasno da ide u zverinjak. Ipak svi znamo da je Aca ušao u top 10 u svojoj težinskoj kategoriji. Sada je samo pitanje da li će mu se tog dana poklopiti sve kockice rekao je Minuln Delić.
Da je Aleksandar Kukolj stvoren za velika dela videlo se od prvog dana kada je stao na strunjaču i obukao kimono.
-Pratim kako radi i trenira od detinjstva, od kada je počeo da trenira. Znao sam da će biti vrhunski. Uvek je on bio taj za velike rezultate istakao je Sokol Ukić, predsednik DŽS Beograda.
O očekivanjima i svemu što ga čeka na borilištu Karaoke 2 Arene Aleksandar Kukolj kaže:
-Zna se koji su mi ciljevi. Znam da sam nenormalno mnogo radio, znam da imam šanse I znam da ću dati sve od sebe. To je sport. Jedino je ostalo da se nadam I ja I svi da ćeto biti dovoljno za jedno od odličja istakao je za DŽSS Aleksandar Kukolj.
Na tatami Karaoke 2 Arene Aleksandar Kukolj izlazi na 10 avgusta a prvi protivnik biće mu Slovenac Mihael Žgank.