Trijumf Nadežde Petrović na Evropskom prvenstvu u Malagi,  Srbiji je doneo četvrtu  titulu šampiona Starog kontinenta u juniorskoj konkurenciji tokom proteklih šest  godina.

U godini kada je osvojila krov Evrope u kadetskoj konkurenciji i to pre nešto manje od tri meseca u finskom gradu Vanta, Nadežda Petrović još jednom je pokorila Stari kontinent,  i popela se na najvipi stepenik pobedničkog postolja, ovoga puta u juniorskoj konkurenciji.

Odlična je bila prvog dana EP u Španiji i to  baš onako kako smo se nadali i verovali da će još jednom uspešno, kako smo i navikli braniti  boje Srbije. Od prvog meča sa Bziom Mamašvili (wazari, ipon)  kadetskom šampionkom Evrope 2015.  pokazala je da je u Malagu došla po medalju. Belgijanku Mirjam Blavier ( vicešampionku Evropskih juniorskih kupova u Gdiniji i Kaunasu 2016.  taktički je rešila u drugom meču. Potrugalku Mariana Esteves, bronzanu sa Svetskog juniorskog prvenstva, Petrovićeva je pobedila sa 10:0. Juko je bio dovoljan za pobedu nad odličnom Slovenkom Anjom Štangar u polufinalu. U meču sa Irem Korkmaz (Turska)  koji je odlučivao o zlatu i šampionskoj tituli,  Nadežda Petrović je još jednom pokazala da je najbolja kada je najpotrebnije. Juko je bio dovoljan za slavlje i još jedno vredno odličje u riznici mlade reprezentativke Srbije Nadežde Petrović.

Strahinja Bunčić, reprezentativac Srbije ( do 66 kg)  ostvario je plasman na peto mesto na Evropskom prvenstvu za juniore u Malagi. Bunčić je u prvom meču pobedio  Ajuba Kazalijeva ruskog reprezentativca i šampiona Evropskog juniorskog kupa u Pakšu ove godine, Strahinja je pobedio na wazari. Twana Werfa iz Holandije šampiona Evropskog juniorskog kupa u Koimbri 2016. pobedio je iponom. Ipak, odlični Švajcarac Nils Stump uspeo je da pročita srpsku judoku  u trećem kolu. Turčin Čengizan Donmez čekao je Bunčića u četvrtom meču, odnosno prvoj borbi repasaža. Da je zaista u odličnoj formi i da s pravom od njega očekujemo rezultate na međunarodnoj sceni, dokazao je Strahinja Bunčić u duelu sa Donmezom, koji je i ovaj meč rešio iponom. Ipak u meču koji je odlučivao o osvajaču bronzane  medalje domaća judoka Alberto Martin Gaitero plasirao je tehniku koja je ocenjena wazarijem.  Takmičenje najboljih juniora Starog kontinenta,  Strahinja Bunčić završio je plasmanom na peto mesto.