Nemanja Majdov ( do 81 kg)  još jednom je osvojio krov Evrope. Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Malagi ostvario je zacrtani cilj. Ubedljivo, onako kako smo i navikli od najmlađeg člana šampionske porodice Majdov, pod stručnim vođstvom oca i trenera Ljubiše,  još jednom se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Za još jedno zlato oko vrata  i himnu Bože pravde, Nemanja Majdov u velikom finalu  pobedio je  Portugalca  Anrija Egutidzea.

Zvezdin prvotimac i reprezentativac Srbije Nemanja Majdov otvorio je učešće na Evropskom prvenstvu u Malagi pobedom nad Estoncem Germanom  Duranom. Srpski  a sada još jednom  i evropski šampion  iponom je pobedio i Nikitu Duinovsa iz Letonije u drugom kolu. Portugalac  Joao Martinjo ( bronzani sa juniorskog  EP 2015) nije uspeo da nađe rešenje za srpskog  reprezentativca. Majdov baca Martinja na juko, što je bilo dovoljno da Portugalca eliminiše i izbori prolaz u polufinale. Odlični Italijan Kristijan Parlati nije mogao da se nosi sa Nemanjom koji je neprikosnoveno gazio ka finalu. Bacanja ocenjena vazarijem a zatim i iponom donela su mu  još jedno finale posle one zlatne 2014 godine i EP u Bukureštu.

U duelu koji je odlučivao o šampionskoj titulu nije bilo kalkulacije a cilj je bio dobro poznat. Upravo tako je naš Nemanja Majdov ušao je i u ovaj meč sa Portugalcem  Anrijem  Egutidzeom. Nemanja Majdov još jednom je  trijumfovao na radost svih ljubitelja ovog olimpijskog borilačkog  sporta. Iako minule godine zbog povrede nije mogao da brani zlato osvojeno 2014. veliki rad i posvećenost još jednom su dali rezultat. Nemanja Majdov zlatom osvojenim na EP za juniore u Malagi još jednom je  potvrdio kvalitet i mesto u vrhu međunarodne takmičarske džudo scene.

Da uspeh srpske juniorske džudo reprezentacije bude potpun drugog takmičarskog dana juniorskog  EP  pobrinuli su se Anja Obradović (do 63kg)  i Žarko Ćulum ( preko 100 kg)  koji su se okitili bronzanim odličjima. Anja Obradović je  u duelu za treće mesto bila bolja od Nadje Simeoli iz Italije. Obradovićeva je Simeoli prvo bacila juko a onda je iponom rešila pitanje osvajača bronzanog odličja. Srpski superteškaš Žarko Ćulum do bronzanog odličja došao je trijumfom nad Austrijancem Štefanom Hegijem. Duel sa Hegijem srpski kolos rešio je bacanjem koje je ocenjeno jukoom.  Jovana Obradović u istoj kategoriji bila je na korak od medalje. Ipak sportska sreća ovoga puta nije bila naklonjena starijoj sestri Obradović. Izraelka Inbal Semeš bila je bolja od trofejne srpske reprezentativke.

Srpski reprezentativci ovim su još jednom potvrdili da su zlatna generacija našeg džudoa. U individualnoj konkurenciji osvojene su četiri medalje. Šampionskim titulama okitili su se Nadežda Petrović ( do 52 kg) i Nemanja Majdov ( do 81 kg). Bronzana odličja osvojili su Anja Obradović ( do 63 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg). Orliće poslednjeg dana EP u Malagi očekuje ekipni deo nadmetanja.