Judo nedelja u Beogradu, praznik našeg olimpijskog borilačkog sporta u srpskoj prestonici počeo je Zvezdinim  judo festivalom. Srpski šampioni ove sedmice demonstriraju judo veštine  beogradskim osnovcima a sve je uvod u deveti Evropski seniorski judo kup.

Dvorana Sportskog društva Crvena zvezda bila je mala da primi sve džudiste, učesnike Prvog Zvezdinog džudo festivala. Promocija olimpijskog borilačkog sporta u hali u Ljutice Bogdana na jednom mestu okupila je šampionska imena crveno bele porodice. Od Ivana Todorova nekada trofejnog reprezentativca naše zemlje sada predsednika Džudo saveza Srbije,  do naših reprezentativaca  Milice Nikolić, evropske šampionke, Nemanje Majdova, dvostrukog juniorskog šampiona Starog kontinenta, Strahinje Bunčića prvaka Evrope za kadete  kao i kompletnog prvog tima DŽK Crvena zvezda.

-Džudo klub Crvena zvezda broji više od 250 članova. Kroz ovu promociju želimo da se što više dece uključi u džudo sport. Poznato je da je džudo sport, veština kroz koju će steći važna znanja koja će im značiti  u životu. Najvažnije je da oni treniraju da izrastu u dobre i kvalitetne ljude a uvereni smo da će neki od njih u budućnosti osvojiti i šampionska zvanja istakao je Ivan Todorov.

Za odličnu organizaciju Prvog Zvezdinog džudo festivala bio je zadužen proveren tim marketinga SD Crvena zvezda.

-Zahvaljujem se Zoranu Avramoviću, direktoru marketinga Sportskog društva Crvena  zvezda na odličnoj organizaciji Zvezdinog džudo festivala. Ujedno ovo je najbolji poziv za sve ljubitelje našeg sporta da dođu sledećeg vikenda, 8. i 9. oktobra na Evropski seniorski džudo kup. Očekujemo odlične plasmane naših takmičara. U decembru ćemo biti domaćini Kupa šampiona kada očekujemo da ponovimo uspeh od pre dve godine kada smo bili treći. Imajući u vidu da ćemo se boriti  pred domaćom publikom uvereni smo da možemo i više od toga -zaključio je Ivan Todorov.

Evropska šampionka Milica Nikolić nije krila zadovoljstvo velikim odzivom novih članova crveno bele porodice.

-Lep je osećaj biti deo ove velike manifestacije. Prve korake na tatamiju  napravila sam upravo ovde u Zvezdi. Ponosna sam jer vidim veliki broj naših mladih džudista ali i novih članova koji će trenirati ovde sa nama u Ljutice Bogdana. Srećna sam jer mogu da budem uzor svim ovim mladim džudistima, da sutra, oni budu i bolji od mene rekla je evropska šampionka Milica Nikolić.

Mladi džudisti utrkivali su se da odmere snage sa reprezentativcem Srbije Nemanjom  Majdovim, dvostrukim evropskim šampionom i članom DŽK Crvena zvezda.

-Pravi spektakl, velika promocija i značajan događaj za džudo i sport u Srbiji.  Crvena zvezda je velika porodica koja stvara šampione. Deca su imala mogućnost da treniraju i bacaju prave prvake Evrpope. Kroz Zvezdin džudo festival namera je bila da ih motivišemo. Da mladim takmičarima i novim članovima pokažemo da je ukoliko se trude i treniraju sve moguće. Džudo je predivan sport. Razvija duh i telo i uči vas da budete najjači kada je najpotrebnije. Možete ostvariti snove ako verujete u njih-zaključio je Nemanja Majdov, trofejni reprezentativac Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Džudo predsednički sport

Gosti prvog Zvezdinog džudo festivala bili su i predstavnici Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji.

-Oduševljeni smo idejom i organizacijom manifestacije. Istakao bih da je džudo u Rusiji predsednički sport . Želim da izrazim odlične prijateljske odnose između naših zemalja, Rusije i Srbije takođe i u okviru saradnje u džudou. Dodao bih da imamo odličnu saradnju sa Crvenom zvezdom i  uveren sam  da će naši odnosi ići samo uzlaznom putanjom. Nadam se da ćemo zajedno organizovati još ovako lepih manifestacija, promocije sporta ne samo u Srbiji već i zajednički i u Rusiji rekao je Vasilij Galaktionov, zamenik direktora Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji.

 

 

Organizacija za 10

Ideja o Festivalu džudoa u Beogradu potekla je u srcu SD Crvena zvezda, delu marketinga koji se brine i organizuje sve aktivnosti crveno bele porodice.

-Sama ideja da imamo džudo u Beogradu,  počela u dvorani Sportskog društva Crvena zvezda. Zadovoljni smo da je Prvi Zvezdin festival džudoa protekao odlično uz evropske šampione kao što su Milica Nikolić, Nemanja Majdov i Strahinja Bunčić . Mladi džudisti i novi članovi imali su jedinstvenu priliku da odmere snage sa šampionima, najpoznatijim džudistima Srbije rekao je Zoran Avramović, direktor marketinga SD Crvena zvezda i dodao- U Crvenoj zvezdi ima znanja i volje da se radi, sa najmlađima. Poruka najmlađima je bila zaista velika. Uputili smo je svi zajedno, od predsednika Izvršnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda, Ivana Todorova pa do svih nas. Ujedno zahvalio bih se i predstavniku Ruskog doma, gospodinu  Vasiliju Galaktionovu, koji je imao priliku da se uveri kako se radi u Sportskom društvu Crvena zvezda. Korak po korak, počeli smo ovi nedelju džudoa. Uz  sve manifestacije, promocije džudoa po školama, sa završnim događajem Evropskim kupom za seniore u Šumicama. Beograd je uvek spreman da napravi velike i zanimljive događaje.01102016-zvezdin-dzudo-festival-13 festival401102016-zvezdin-dzudo-festival-13