Odličan vikend za srpski džudo. Posle Milice Nikolić koja se okitila srebrom prvog takmičarskog dana GS u Abu Dabiju, Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov ( obojica do 90 kg)  doneli su još dve vredne medalje, zlato i bronzu timu Orlova.

Aleksandar Kukolj na prvom takmičenju posle OI još jednom je potvrdio zašto je direktnim plasmanom izborio odlazak na najveće svetsko sportsko nadmetanje ovog leta u Brazilu.

Iponom je Kukolj  savladao Turala Safgilijeva iz Azerbejdžana. Srpski trofejni as Maksa Stjuarta iz Velike Britanije savladao je u polufinalu jukoom a zatim i iponom. Veliko finale za pamćenje i duel Aleksandra Kukolja sa sjajnim Francuzom Akselom  Klergetom. Kao i do sada Aca Kukolj, srpski šampion bio je neprikosnoven i sa maksimalnim rezultatom 10 : 0 rešava i meč sa uzdanicom trikolora.

Za drugu medalju za Srbiju u završnici GS u Emiratima,  pobrinuo se odlični Nemanja Majdov koji je potvrdio nesumnjivi kvalitet, ovoga puta u novoj težinskoj kategoriji, do 90 kilograma na Gran slemu u Abu Dabiju.

Majdov je prvog protivnika, Firudina Dadašova iz Azerbejdžana, savladao u prvom kolu i tako na najbolji način otvorio učešće na elitnom nadmetanju. U drugom, odlični Francuz  Aksel Klerget našao je rešenje za Majdova, što srpskom asu ostavlja mogućnost dalje borbe kroz repasaž. Ovu šansu Nemanja nikako ne propušta i redja pobede do osvajanja vrednog odličja. David Klamert iz Češke savladan je u prvom kolu repasaža, dok je u borbi za bronzu pao i odlični Englez Maks Stjuart.

Čestitke srpskim džudistima Milici Nikolić, Aleksandru Kukolju i Nemanji Majdovu na ostvarenim vrhunskim rezultatima na GS u Abu Dabiju.