Milica Nikolić najbolja srpska džudistkinja još jednom se upisala zlatnim slovima u sportsku istoriju. Na Evropskom prvenstvu (U 23) u Tel Avivu odbranila je tron i ponovila podvig iz minule sezone  osvajanjem još jedne  zlatne medalje u konkurenciji do 48 kilograma.

Milica Nikolić  je kao i pre godinu dana u Bratislavi, i danas dominirala među najboljim takmičarkama Evrope. Od prvog meča sa Portugalkom Mariom Siderot pokazala je da je u Izrael došla da bi se još jednom okitila najsjajnijim odličjem. Ruskinja Sabina Giliazova takođe nije imala šanse protiv izuzetno motivisane i raspoložene srpske šampionke. Juko je bio dovoljan da Milica izbori prolaz u dalji tok takmičenja na Evropskom prvenstvu ( U23). Odlična Britanka Keli Stadon nije uspela u trećem kolu da pokaže sve što zna jer ju je Nikolićeva prvo bacila na wazari a zatim i na juko. Stadon bukvalno nije mogla ni da se snađe u trenutku kada je srpska reprezentativka Milica Nikolić krenula već sa sledećim napadom. Britanka je pala a Nikolićeva nije dozvolila nastavak, već je Stadonovu uhvatila u čelični zahvat čime je rešen i ovaj meč ali i pitanje prvog polufinaliste.

Odlična Laura Abelenda Martinez ( Španija) čekala je Milicu Nikolić u polufinalu. Odlično raspoložena srpska šampionka nije dozvolila ni malo prostora za manevar Martinezovoj. Juko pa onda i wazari odveli su Nikolićevu pravo u finale i još jednom u nizu mogućnost da se bori za najsjajnije odličje. U velikom finalu stara poznanica i odlična džudistkinja, trofejna Mađarica Reka Pup.

- Bila sam izuzetno motivisana. Imala sam mogućnost da odbranim tron i zlatnu medalju a ta se prilika ne propušta. Protivnicu odlično poznajem i imamo dosta mečeva iza sebe. U vezi nje sam bila posebno motivisana jer sam želela da joj se revanširam za duel iz Bundes lige pre nešto manje od dve nedelje. Upravo zato nisam kalkulisala već sam išla ka cilju, ka odbrani titule.

Milica Nikolić dvostruka evropska šampionka još jednom je izborila mogućnost da se srpska himna „Bože pravde“ još jednom čuje na velikom međunarodnom takmičenju.

-To je san svakog sportiste. Presrećna sam i želim da se zahvalim roditeljima, mojoj Crvenoj zvezdi, klupskim drugovima na podršci da ostvarim još jedan vrhunski rezultat istakla je Milica Nikolić.

U ovoj godini Milica Nikolić osvojila je bronzu na Svetskom kupu u Sofiji, treće mesto na GP u Budimpešti i Gran slemu u Tjumenu, zlato na GP u Zagrebu i srebro na GS u Abu Dabiju pre samo dve nedelje.

Strahinja Bunčić srpski rešrezentativac u konkurenciji do 66 kilograma  prvog dana EP za mlađe seniore ostvario plasman na sedmo mesto.