Nemanja Majdov ( do 90 kg) trofejni mladi reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde još jednom nas je obradovao vrhunskim rezultatom ovoga puta ostvarenim na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu.

Kao i sa svakog takmičenja na kome učestvuje Nemanja se i sa ovog vratio sa vrednim odličjem. Trofejni srpski reprezentativac sada je dodao i bronzano odličje sa EP za mlađe seniore osvojeno u Izraelu.

Nemanja Majdov je samouvereno, onako kako smo i navikli, pobedom  otvorio  učešće na EP za mlađe seniore u Tel Avivu. Domaćeg  džudistu Kohmana Lija  iponom je savladao u prvom kolu.  Ni Čeh David Klamert nije imao šanse protiv srpskog šampiona. Na identičan način, maksimalnim rezultatom, iponom, Nemanja Majdov rešio je i ovog protivnika. Nezaustavljivo, kako smo i navikli kada je u pitanju Nemanja Majdov, nastavio je srpski reprezentativac i u nastavku takmičenja.

Firudina  Dadašova  iz Azerbejdžana  Majdov je pobedio wazarijem u trećem kolu. Ova pobeda donela je srpskom reprezentativcu i prvotimcu Crvene zvezde ulazak u polufinale. Ipak sportska sreća u duelu sa Bekom Gviniašvilijem (Gruzija) nije bila naklonjena Nemanji Majdovu. Gviniašvili je izborio ulazak u finale dok je Nemanja Majdov u repasažu dobio šansu da osvoji bronzano odličje.

Ovu šansu srpski reprezentativac nije želeo da propusti. U meču koji je odlučivao o osvajaču bronzanog odličja Nemanja Majdov ništa nije prepuštao slučaju. Švajcarca Tobijasa Majera prvo je bacio na wazari, da bi ga u drugoj akciji bacio na ipon i time  rešio pitanje osvajača bronzane medalje.

Nemanja Majdov je ovim uspehom nastavio niz vrhunskih rezultata. Posle EP za juniore u Malagi gde se po drugi put okitio titulom evropskog šampiona, srpski džudista je pre dve nedelje osvojio bronzu na seniorskom Gran slemu u u Abu Dabiju. Sezonu je svakako upotpunila i bronza osvojena na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu.

Uz Nemanju Majdova ( bronza)  i Milicu Nikolić koja je osvojila zlatno odličje,  Strahinja Bunčić ( do 66 kg),  Stefan Majdov ( do 81 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg)  ostvarili su plasman na sedmo mesto na EP (U23) u Tel Avivu.