Poznati su prvi protivnici učesnicima Evropskog klupskog prvenstva -Lige šampiona. U oficijelnom hotelu Zira održan je žreb, a domaćin, predsednik Džudo saveza Srbije,  Ivan Todorov pozdravio je uvažene zvanice, šefove delegacija i trenere.

 

-Dame i gospodo, čast mi je da vas pozdravim ispred Džudo Saveza Srbije i u ime Džudo kluba Crvena Zvezda koji učestvuje u organizaciji ovog tamičenja. Želim da se zahvalim Evropskoj džudo uniji koja nam je dala poverenje da organizujemo ovako veliko takmičenje u Srbiji. Svima želim dobrodošlicu i nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Zahvaljujem se na pažnji i želim da a Evropskom ekipnom takmičenju pobedi najbolji i da svi uživamo uvrhunskom džudou u  hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu istakao je Ivan Todorov.

 

Voljom žreba džudisti Crvene zvezde u prvom kolu snage će odmeriti sa Čili Moranž (Francuska). Rakovici prvi protivnik će biti Valensija dok će Kinezis na evropskoj premijeri imati prvi meč sa ekipom Lajpcga. Kod dama Slavija će odmeriti snage sa Javara Nevom (Rusija),  ODŽK Beograd sa SGS judo dok će Borac protivnika imati u timu Visbadena.