Naša Milica Nikolić nastavila je blistavi niz uspeha. Na prvom Gran slemu u godini, dvostruka evropska šampionka ( U 23) osvojila je bronzanu medalju.


U odlučujućem meču za medalju, srpska šampionka pobedila je odličnu Huliu Figeroa ( Španija) prvakinju Gran slema u Bakuu, Gran slema u Tjumenu i bronzanu sa Mastersa. Nikolićeva je u odlučujućem duelu na wazari pobedila džudistkinju sa Pirineja.


Voljom žreba srpska džudistkinja je u prvom kolu bila slobodna. Za odličan početak, Nikolićeva je pobedila Lauru Martinez koju je bacila prvo na wazari a zatim i na ipon. Japanka Ami Kondo čekala je Zvezdinu uzdanicu u duelu koji je odlučivao o pobednici grupe D. Japanka, šampionka GS u Tokiju, uspela je da nađe slabu tačku Nikolićevoj i da je baci na wazari. Milica Nikolić je zatim u prvoj borbi repasaža, savladala domaću takmičarku, Melani Klement. U drugoj borbi repasaža, Milica Nikolić je još jednom pokazala da je najbolja kada je najpotrebnije. Bronzano odličje osvojila je u duelu sa Huliom Figeroa ( Španija).


-Veoma sam srećna jer je ovo veliki uspeh, osvojiti medalju na Gran slemu u Parizu. Ovo je posle srebra u Abu Dabiju i zlata na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu nastavak odličnih rezultata. Želim da se zahvalim svima u Džudo klubu Crvena zvezda na podršci, ka svim vrhunskim rezultatima. Još jednom smo moj trener Andrija Đurišić i ja, napravili odličnu taktiku koja se najbolje vidi u ovoj bronzanoj medalji. Ovo je još jedan motiv više za nastavak, do Tokija- istakla je Milica Nikolić za naš sajt.