Održana je vanredna sednica Džudo saveza Srbije na kojoj je jednoglasno usvojen novi Statut Džudo saveza Srbije, usklađen sa Zakonom o sportu Republike Srbije.

Ivan Todorov,  predsednik Džudo saveza Srbije  obratio se članovima Skupštine i osvrnuo se na istorijske uspehe naših takmičara u protekloj godini.

-Pre svega želim da se zahvalim članovima Skupštine Džudo saveza Srbije,  što ste uzeli učešće u radu na današnjoj Vanrednoj sednici. Takođe izuzetno mi je drago da  mogu da vam se obratim i naglasim da srpski džudisti nastavljaju sa vrhunskim rezultatima na međunarodnoj sceni. U protekloj godini reprezentativci Srbije osvojili su 11 evropskih medalja što je svakako rekord koji je upisan u sportsku istoriju. Ovu takmičarsku godinu Milica Nikolić otvorila je bronzom na  Gran slemu u Parizu, što je svakako rezultat za svako poštovanje. Rezultati koje postižu srpski takmičari na međunarodnoj sceni jasno nagoveštavaju naše učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. i da s pravom možemo očekivati i da se umešamo u borbu za medalju istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

 

DSC_3312

 

DSC_3305