Jovana Rogić osvojila je bronzano odličje na GS u Dizeldorfu i time na najbolji način počela ovu takmičarsku sezonu. U Nemačkoj prvog takmičarskog dana uz odličnu Jovanu Rogić koja se okitila medaljom u konkurenciji do 57 kilograma, Milica Nikoliić ( do 48 kg) bila je na korak do odličja i ostvarila plasman na peto mesto.
Jovana Rogić odlično je počela učešće na Gran slemu u Dizeldorfu. Iponom je pobedila Šveđanku Ebu Glas u drugom kolu ( u prvom je bila slobodna) . Identičnim rezultatom Rogićeva je savladala odličnu Lolu Benaroš iz Francuske, (zlatnu sa GP u Zagrebu 2016). Ovom pobedom Rogićeva je ušla u polufinale gde ju je čekala odlična Nemica Teresa Stol. Stolova ( koja je pred domaćom publikom osvojila zlato u Dizeldorfu) na žalost u meču koji je vodio u finale, pročitala je srpsku takmičarku. Ipak Rogićeva je u repasažu još jednom pokazala da je u vrhu međunarodne sportske scene i u duelu sa Mongolkom Sumija Dorsjuren, pobedila protivnicu na wazari i time dodala u bogatu riznicu još jedno vredno odličje.
Milica Nikolić srpska reprezentativka u konkurenciji do 48 kilograma na GS u Dizeldorfu ostvarila je plasman na peto mesto. Nikolićeva je bila na korak do medalje. Srpska i evropska šampionka odlično je počela učešće na još jednom međunarodnom takmičenju u nizu. Ruskinju Anastasiju Pavlenko bacila je prvo na wazari a onda i na ipon. U drugom kolu Francuskinja Melani Klemen koju je Nikolićeva pobedila na GS u Parizu pre dve nedelje, ovog puta je bila bolja i ubeležila pobedu. U prvom kolu repasaža Milica Nikolić pobedila je Ukrajinku Marinu Černiak. U borbi za medalju srpska reprezentativka nije imala dovoljno sportske sreće u duelu sa Minsker Noa iz Izraela. Gran slem u Dizeldorfu Milica Nikolić završila je plasmanom na peto mesto.