Odličan rezultat za reprezentaciju Srbije na seniorskom Evropskom seniorskom kupu u Dubrovniku. Miroljub Ivezić se pozlatio u konkurenciji do 90 kilograma dok su se Uroš Nenković ( do 81 kg) i mladi Aleksandar Krsmanović ( preko 100 kg) okitili  bronzanim odličjima.

Miroljub Ivezić je na najbolji mogući način počeo učešće seniorskom Evropskom judo kupu u Dubrovniku. Holanđanina Riko Hardersa savladao je wazarijem. U drugom kolu srpski reprezentativac bio je bolji od Predraga Stanjevića ( Crna Gora) koga je savladao iponom, dok je u trećem bio uspešniji od Rusa Olega Kazarina ( wazari). U polufinalu Ivezić je bio ubedljiv protiv Finca Atu Lamanena. Srpski džudista je meč rešio iponom i izborio mogućnost da uđe u borbu za najsjajnije odličje. U duelu koji je odlučivao o šampionuseniorskog  Evropskog kupa u konkurenciji do 90 kilograma, Ivezić je bio bolji od Francuza Diaoa Abdermanea.

Da riznica reprezentacije Srbije bude bogatija za još dve medalje pobrinuli su se Uroš Nenković u konkurenciji do 81 kilograma i mladi Aleksandar Krsmanović u superteškoj kategoriji. Uroš Nenković sa još jednom medaljom, ovog puta bronzanom u Dubrovniku, tradicionalno nastavlja sa odličnim rezultatima na ovom takmičenju. Za Aleksandra Krsmanovića bronzana medalja je vatreno krštenje na seniorskoj međunarodnoj sceni, čime je na najbolji način  najavio odlične rezultate u predstojećem periodu.