Devojke su oduševile na kadetskom EJU kupu u Teplicama. Mlade reprezentativke Srbije, Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg) i Ana Bjelić ( do 40 kg) osvojile su tri medalje, zlato srebro i bronzu za bogatu nacionalnu riznicu.

Andrea Stojadinov nastavila je blistavi niz osvajanjem najsjajnijeg odličja na kadetskom EJU kupu u Teplicama. U konkurenciji do 48 kilograma još jednom je bila neprikosnovena. U prvom meču pobedila je Nemicu Hanu Burkhard (tri wazarija i ipon). Ukrajinku Anu Ostrovsku pobedila je u drugom kolu iponom. Gabrijelu Dimitrovu (Bugarska) u trećem kolu savladala je istim rezultatom. Rumunka Marija Dumitru nije imala šanse protiv srpske reprezentativke u polufinalu. Wazari i ipon rezultat su koji je odveo Andreau Stojadinov u još jedno finale na međunarodnoj sceni. U meču koji je odlučivao o zlatnoj medalji mlada srpska džudistkinja savladala je još jednu Nemicu Janu Gusenberg. Akcijom za koju je dobila wazari, Andrea Stojadinov je osvojila šampionsku titulu i privilegiju da se u Teplicama čuje himna Srbije “ Bože pravde“.

Uspeh reprezentacije Srbije upotpunile su i Marica Perišić i Ana Bjelić srebrom odnosno bronzom.  Marica Perišić još jednom  potvrdila kvalitet na međunarodnoj sceni.  U konkurenciji do 57 kilograma i Perišićeva je jednako sigurno počela učešće na EJU kupu  kao i njena drugarica iz reprezentacije Andrea Stojadinov. Od prvog meča sa Austrijankom Magdalenom Lokner koju je pobedila na wazari i ipon, do Poljakinje Natalije Kropske ( tri wazarija) i Mađarice Nikolet Niri (ipon) do Nemice Karolin Frice ( ipon). U velikom finalu na žalost Italijanka Điovana Fusko našla je slabu tačku Perišićevoj. Iz Teplica mlada srpska reprezentativka ostvarila je odličan rezultat osvajanjem srebrne medalje i  siguran nastavak odličnih rezultata na međunarodnoj sceni. Da uspeh reprezentacije Srbije bude potpun pobrinula se mlada Ana Bjelić, koja je bronzanom medaljom osvojenom prvog takmičarskog dana nagovestila odlične rezultate nacionalnog tima. Bjelićeva je u prvom meču pobedila Nemicu Darju Dorovkiš na wazari. U drugom duelu na kadetskom EJU kupu savladala je Poljakinju Alcju Govarcevsku iponom. Ipak u polufinalu Mubera  Gunez (Turska) bila je bolja od Bjelićeve što je mladu srpsku džudistkinju onemogućilo da uđe u borbu za zlatno odličje. Ipak u repasažu Bjelićeva ništa nije prepustila slučaju i duel sa Nemicom Eleonorom Maksin završila je pobedom i  bronzanom medaljom oko vrata.

Čestitke Andrei Stojadinov, Marici Perišić i Ani Bjelić na odličnom rezultatu na kadetskom Eju kupu u Teplicama.