Reprezentativci Srbije ovog vikenda oduševili su sve ljubitelje džudoa. Osvojene su vredne medalje za bogatu nacionalnu džudo riznicu u svim uzrastnim kategorijama, kadetima, juniorima i seniorima. Iz Italije sa juniorskog EJU kupa orlići se vraćaju sa dva zlata:  Miloša Mandića ( do 100 kg) i Aleksandra Krsmanovića ( preko 100 kg),  dve bronze Anje Obradović ( do 63 kg) i Vladimira Kostića ( preko 100 kg) i petim mestom Milana Bunčića ( do 73 kg). Sa četiri osvojena odličja reprezentacija Srbije je treća u generalnom plasmanu dok je muška selekcija osvojila i laskavo  priznanje za najbolju ekipu u muškoj konkurenciji.

Miloš Mandić oduševio je sve ljubitelje džudoa osvajanjem šampionskog odličja u konkurenciji do 100 kilograma. Mandiću je ovo prva medalja osvojena na  EJU kupu. Sigurno i samouvereno Mandić je vladao strunjačom od prvog meča u italijanskom Linjanu. Švajcarac Oto Imala bio je prvi protivnik Mandiću u Linjanu koga je ubedljivo savladao u pohodu na odličje. Iponom je Mandić savladao i Mađara Petera Arvaia u drugom kolu. U polufinalu pao je i Slovak Marijus Fizel. U velikom finalu odlično raspoloženi Mandić nije dozvolio Poljaku Dominiku Majowskom bilo kakvu mogućnost za manevar čime je i zaslužio titulu šampiona u konkurenciji do 100 kilograma.

Posle samo nedelju dana od EJU kupa za seniore u Dubrovniku, gde je osvojio bronzu, mladi Aleksandar Krsmanović okitio se još jednim odličjem, ovog puta zlatnim na takmičenju u Linjanu. Evropski džudo kup za juniore Krsmanović je počeo pobedom nad domaćim takmičarom Federikom Benčivengom. U drugom kolu Krsmanović nastavlja dominaciju i nad Mađarom Rihardom Wasčulikom koga je eliminisao iponom. U meču koji je odlučivao o osvajaču zlatne medalje, Krsmanović je ubedljiv i u duelu sa Poljakom Kristofom Zaleznijem. O tome najbolje govore dva wazarija i ipon, koji sumu  osigurali najviši stepenik pobedničkog postolja i zlatno odličje.

Za nastavak odličnih rezultata mladih srpskih džudista na međunarodnoj sceni pobrinula se i odlična Anja Obradović u konkurenciji do 63 kilograma. Obradovićeva inače  prva na svetskoj rang listi za kadetkinje, odlično se pokazala i u društvu starijih takmičarki. Bronza osvojena na juniorskom EJU kupu sasvim sigurno je nastavak vrhunskih rezultata mlade srpske reprezentativke. Uz Obradovićevu i superteškaš Vladimir Kostić pobrinuo se za četvrto odličje orlića u Linjanu kao  i pehar namenjen najboljoj muškoj selekciji. On je u kategoriji preko 100 kg osvojio bronzano odličje i zajedno sa Aleksandrom Krsmanovićem stao na pobedničko postolje.

Treba napomenuti da je povreda sprečila Milana Bunčića da se u konkurenciji do 73 kilograma bori za bronzano odličje, čime je srpski reprezentativac ostvario plasman na peto mesto na juniorskom EJU kupu u Linjanu.

Čestitke Milošu Mandiću, Aleksandru Krsmanoviću, Anji Obradović i Vladimiru Kostiću na odličnim rezultatima ostvarenim na juniorskom Eju kupu u Linjanu.