Savršen takmičarski vikend za reprezentaciju Srbije. Uz tri medalje sa kadetskog EJU kupa u Teplicama i četiri osvojene na juniorskom EJU kupu u Linjanu, sve ljubitelje džudoa u Srbiji oduševili su i članovi seniorske reprezentacije, Aleksandar Kukolj ( do 90 kg) i Žarko Ćulum ( superteška) osvajanjem bronzanih odličja na GP u Antaliji.
Na još jednom takmičenju u okviru IJF World tura, srpski reprezentativci nastavili su sa odličnim rezultatima. Aleksandar Kukolj obradovao nas je još jednom medaljom u nizu sa velikih međunarodnih takmičenja. Očekivano, Kukolj je u konkurenciji do 90 kilograma, odlično počeo učešće na GP u Antaliji. Šarijera Idrisova iz Kirgistana rešio je wazarijem u prvom kolu. Uzbekistanca Šahzodbeka Sabirova, iponom je savladao u drugom duelu. Mongolac Altanbagana Gantulga na žalost našao je rešenje za trofejnu srpsku džudoku u polufinalu. Ipak u duelu koji je odlučivao o osvajaču bronzane medalje, Kukolj nije rizikovao. Posle prvog minuta borbe sa Korejcem Hae Jo Jungom, Kukolj dobija kaznu ali ujedno odmah u nastavku borbe, bukvalno lansira leteću uči matu koju je pratio prelazak u parter i čelični zahvat srpskog reprezentativca. To je ujedno bio i ipon za Kukolja i ujedno rešeno pitanje osvajača druge bronzane medalje u konkurenciji do 90 kilograma.
Za fantastičan uspeh orlova ovog vikenda pobrinuo se i trofejni mladi reprezentativac Srbije Žarko Ćulum, u superteškoj kategoriji. Za početak Žarko Ćulum savladao je domaćeg takmičara, Kadira Bingola ( wazari i ipon). U drugom, srpski superteškaš nastavio je sa pobedama i to ovoga puta u duelu sa Uzbekistancem Bekmurodom Oltiboevim (wazari). U polufinalu Ćulum je za protivnika imao osvajača olimpijskog zlata, Čeha Lukaša Krpaleka. Čeh je odneo pobedu u ovom meču ali i zlato na GP u Antaliji. Ipak u duelu za bronzu Ćulum nije imao ni malo lak zadatak. Protivnik mu je bio domaći takmičar Semih Adijaman. Za organizatore GP, Adijaman je bio i poslednja šansa da se osvoji medalja u ovoj težinskoj kategoriji. Ipak Ćulum je uspeo da taktički natera protivnika da napravi i treću kaznu i time osvoji bronzano odličje na seniorskom takmičenju, GP u Antaliji.
Čestitke Aleksandru Kukolju i Žarku Ćulumu na odličnim rezultatima ostvarenim na GP u Antaliji.