U Nišu se već treću godinu u nizu održava Studentsko prvenstvo Srbije. Odlična organizacija i vrhunski sport obeležili su i ovogodišnje nadmetanje akademskih džudoka u gradu na Nišavi.
Na tatamiju sportske hale OŠ “Miroslav Antić” u Nišu nadmetali su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije.
Domaćini, UDŽKS Kinezis je i ove godine ispunio sve uslove i u potpunosti zaslužio visoke ocene za organizaciju Studentskog prvenstva Srbije.
- Mi se trudimo da našim studentima koji vredno rade omogućimo da to pokažu i u sportu. U Nišu postoji dosta džudo klubova. Džudo je univerzitetski sport a ponosni smo da i dosta dece trenira ovaj sport rekao je dr Milovan Bratić, predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije. - Mi smo se pre tri godine odlučili da organizujemo ova prvenstva da bismo videli kakav je status tih naših studenata i s druge strane da bismo omogućili svima onima koji učestvuju na evropskim, studentskim prvenstvima i univerzijadama, da ih pre toga proverimo i da vidimo ko može da učestvuje na tim takmičenjima. Ovo je jedno odlično takmičenje a mi ćemo se truditi da mu damo vrednost i važnost koja mu zaista pripada i mesto koje džudo kao sport na Univerzitetu zaslužuje.
O značaju studentskih nadmetanja za džudosport dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, kaže:
-Džudo savez Srbije već duže vreme učestvuje na studentskim takmičenjima na kojima smo osvajali značajne medalje. U jednom periodu su nam to bile najznačajnije medalje i iz tog razloga Savez se opredelio da pospeši taj sport u školama i na fakultetima. Džudo je sport obrazovanih ljudi, takmičara i trenera i rukovodilaca, što u Džudo Savezu Srbije uostalom i jeste zaključio je dr Milovan Bratić.
Studentsko prvenstvo Srbije na kome su učestvovali takmičari iz osam Univerzteta iz naše zemlje, svečano je otvorio dr Dragan Denić, prorektor Univerziteta u Nišu
-Iskreno se radujem što se u Nišu već treći put za redom, tradicionalno, održava Studentsko prvenstvo Srbije u džudou. Za Univerzitet u Nišu, to je od velike važnosti, jer je bitno da se studenti bave sportom, da jačaju svoje zdravlje, telo i time da jačaju svoj duh. Ovakvo studentsko prvenstvo promoviše sport među studentima i uopšte među mladima. Ponosni smo na naše studente, sportiste, džudiste koji donose Univerzitetu medalje. To je važno za Univerzitet, važno je za ime Univerziteta. Trudimo se da damo podršku tim mladim ljudima da ostvare što bolje rezultate- istakao je dr Dragiša Denić.
Listu učesnika kao i rezultate možete pogledati ovde



 

 

Studenti podržali NURDOR

Na Prvenstvu Srbije za studente u džudou, nastavljena je zajednička kampanja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i UDŽSK Kinezis iz Niša koji su još jednom podržali akciju NURDORA “Ja se borim”.
-Pre svega želim da se zahvalim u ime „Nurdora“ organizatorima UDŽK Kinezis i Fakultetu sporta što su nas pozvali da učestvujemo. Došli smo da bi senzibilisali javnost. Organizatori su želeli da pruže podršku našoj akciji i kampanji „Ja se borim“. Studentsko prvenstvo Srbije je još jedna prilika da svi zainteresovani pomognu, a to mogu preko našeg sajta a takođe mogu poslati SMS poruku na 1150. Iznos poruke je 100 dinara, važi za sve mreže, a time će pomoći izgradnju Hemato-onkološkog odeljenja u Nišu istakla je mlada aktivistkinja Nurdora.