Reprezentativci Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin ove sezone od 20. do 23. aprila prestonica Poljske. U Varšavu orlovi putuju u sastavu Milica Nikolić ( do 48 kg), Jovana Rogić ( do 57 kg), Marko Vukićević (do 66 kg), Strahinja Bunčić ( do 66 kg), Filip Mosić ( do 73 kg),  Bojan Došen ( do 81 ), Nemanja Majdov ( do 90 kg), Aleksandar Kukolj ( do 90 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg).

Rezultati koje su u proteklom periodu srpski reprezentativci postigli na međunarodnoj sportskoj sceni daju nam za pravo da od njih i u Varšavi očekujemo rezultate vredne svake pažnje.

-Srpski tim u najjačem sastavu odlazi u Varšavu na Prvenstvo Evrope. Najbolji džudisti Evrope, elita našeg sporta nadmetaće se za prestižna zvanja. Realnost je i drago mi je zbog toga da možemo da kažemo da od svih možemo da očekujemo medalju- istakao je Andrija Đurišić, nacionalni trener i selektor muške reprezentacije Džudo saveza Srbije.

Orlovi su odličnim rezultatima na velikim svetskim takmičenjima jasno dokazali  mesto u međunarodnoj konkurenciji.

-Milica Nikolić ( do 48 kg) na svetskoj rang listi zauzima šestu poziciju dok je Jovana Rogić u kategoriji do 57 kilograma sedma, što svakako znači da su u elitnom društvu i da je realno od njih očekivati odličja. Od srpskog olimpijca i trećeg na svetskoj rang listi kad je u pitanju kategorija do 90 kilograma,   Aleksandra Kukolja svakako da očekujemo medalju. Tu je i mladi i trofejni reprezentativac Nemanja Majdov od koga se s pravom očekujemo odličje i očekujemo da nas kao i uvek do sada obraduje odličnim rezultatom. Tu su i Marko Vukićević, Strahinja Bunčić i Žarko Ćulum na koje takođe računamo jer su u periodu za nama postizali vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni.  Imamo sve razloge da se nadamo odličnim vestima iz Varšave.

U Varšavi srpski nacionalni tim nadmetaće se i u ekipnom delu takmičenja koje je prema programu EP u nedelju.

-Biće to svakako praznik džudo sporta. Ekipni deo nadmetanja ima posebnu atmosferu što svi ljubitelji džudoa dobro znaju. Verujemo u kvalitet naših devojaka i momaka i uvereni smo da će kao i do sada na najbolji način predstavljati Srbiju i na ovom velikom međunarodnom takmičenju - istakao je Andrija Đurišić.

Na tatami Torwar arene u Varšavi prvog takmičarskog dana izlaze Milica Nikolić ( do 48 kg), Jovana Rogić ( do 57 kg), Marko Vukićević i Strahinja Bunčić ( oba do 66 kg).