Andrea Stojadinov nastavila je sa pobedama na međunarodnoj sportskoj sceni. Mlada reprezentativka Srbije u bogatu riznicu Džudo saveza Srbije dodala je još jedno zlatno odličje osvojeno na Evropskom džudo kupu za kadete u Berlinu.

Srpska džudistkinja i ovoga puta bila je neprikosnovena u konkurenciji kadetkinja do 48 kilograma. U prvom kolu na wazari je pobedila Holanđanku Bo Godhart. U drugom je  sa čak pet wazarija savladala  Mađaricu Rozu Giertiras. Do zlatne medalje  Andreu je očekivao ni malo lak zadatak, čak tri odlične  takmičarke, Nemice,  na domaćem terenu.

-Drago mi je da sam pobedila svaku Nemicu jer sam se iskreno plašila kako će se sve odvijati jer su one ipak na domaćem terenu. Plašila sam se kakvo će biti suđenje. Ipak dobro je da sam uspela da sve da rešim onako kako najbolje znam, pobedama- istakla je Andrea Stojadinov za sajt Džudo saveza Srbije.

Sa iponom i tri wazarija ukupno rešene su Nemice Kjara Sijera, Jana Gusenberg i Maša Balhaus. Pravi podvig na putu do najsjajnijeg odličja.

-Presrećna sam a ovoga puta još i više jer je moj brat bio u ulozi trenera i super se pokazalo.

Zlatna medalja u Berlinu za mladu Andreu Stojadinov znači i da je u potpunosti potvrdila prvo mesto na svetskoj rang listi.

-Sa svim osvojenim bodovima baš sam dosta odmakla svim ostalim takmičarkama. Ipak meni to ništa ne menja, to me neće uspavati. Već sledeće nedelje me očekuje Evropski kup u Ploeštiju i još jedna provera pred Evropsko prvenstvo- istakla je Andrea Stojadinov.