Mlade srpske džudistkinje obradovale su domaću sportsku javnost odličnim rezultatima na Evropskom džudo kupu za kadetkinje u Berlinu. Posle trijumfa Andree Stojadinov prvog takmičarskog dana, u nedelju nas je obradovala i Marica Perišić koja se okitila zvanjem vicešampionke.

-Zadovoljna sam ali i svesna da uvek može bolje- rekla je Marica Perišić za sajt Džudo saveza Srbije. -Ipak veliki je rezultat osvojiti medalju u ovako jakoj konkurenciji.

Pohod na medalju Marica Perišić počela je pobedom (wazari) u prvom kolu nad Čehinjom Zuzanom Janičkovom. U drugom je rešila  i Holanđanku Danae Šnajder. Srpska šampionka Francuskinju Estel Korto savladala je za samo 45 sekundi.

-Francuskinju sam ugušila i sve se dešavalo vrlo brzo, jednostavno sam joj našla slabu tačku i nisam želela da produžavam bespotrebno meč.

U duelu koji je odlučivao ulazak u veliko finale protivnica Marici Perišić bila je odlična Ruskinja Marija Serdutskaja.

-Ovo je bio meč koji je za mene možda bio najteži. Želela sam to finale i sve sam uložila da ovaj meč rešim u svoju korist. Ruskinju sam takođe ugušila u parteru.

Duel koji je odlučivao šampionku u kategoriji do 57 kilograma, Marica Perišić nije uspela da reši kao na EJK u Teplicama.

-Poljakinju Nataliju Kropsku sam već pobedivala. Kao što svi znamo ovo je džudo i sve protivnice su odlične. Ipak bolje je da se ovo desilo sada a ne na Evropskom prvenstvu-zaključila je Marica Perišić.

Posle Evropskog džudo kupa u Berlinu Marica Perišić zauzeće peto mesto na svetskoj rang listi do 57 kilograma.

Anja Obradović svetski broj 1 u konkurenciji kadetkinja -takmičarki do 63 kilograma, na takmičenju u Berlinu, na žalost nije nas kao i ovek do sada obradovala odličjem.

-Ako je ovo trebalo da se desi bolje je da se dogodilo na Evropskom kupu nego na Evropskom prvenstvu. Sa jednom pobedom i dva poraza nismo zadovoljni ali kao što sam istakao i poraz je deo sporta, a ovo iskustvo iskoristićemo da skeniramo i naše slabosti kako bi smo evropsku smotru dočekali potpuno spremni. U tom cilju je i naše učešće na trening kampu u Berlinu rekao je trener Nemanja Nikolić.