Evropski džudo kup za kadete u Plošetiju doneo je još dve vredne medalje reprezentaciji Srbije. Andrea Stojadinov ( do 48 kg)  posle zlata u Berlinu, i u Ploeštiju (Rumunija)se  okitila šampionskom titulom. Uz Andreu i Ana Bjelić ostvarila je odličan rezultat u kategoriji do 40 kilograma osvajanjem bronzanog odličja.

Za Andreu Stojadinov (koja je i prva na svetskoj rang listi) ovo je još jedna potvrda da je trenutno neprikosnovena kada je u pitanju težinska kategorijado 48 kilograma.  Na EJK u Ploeštiju svetski broj 1, počela je onako kako smo i očekivali. U prvom meču savladala je Veoniku Hači iz Moldavije, prvo wazarijem a onda i iponom. U drugom kolu, iponom je savladala i Zuzanu Koler iz Mađarske. Da ne postoji mogućnost da i ovoga puta ne dođe do zlatne medalje, Andrea je  potvrdila iponom i u meču sa Italijankom Sarom Ruso. U polufinalu ni Mađarica Brigita Varga nije imala šanse sa odličnom raspoloženo srpskom šampionkom. Stojadinov je i Mađaricu savladala za minut i 11 sekundi iponom. U velikom stilu dostojnom šampionke Stojadinov je i u finalu sa Beloruskinjom Janom Makretskajom dominirala. Sa dva wazarija i iponom rešila je pitanje ko će se sa Evropskog kupa vratiti sa zlatom oko vrata.

Ana Bjelić u konkurenciji do 40 kilograma obradovala je još jednom  sve ljubitelje džudoa u Srbiji,  medaljom osvojenom na Evropskom kupu za kadete u Ploeštiju. U prvom meču Bjelićeva je bila bolja od domaće takmičarke Anamarie Stroe. U drugom Mbera Gunes (Turska) našla je rešenje za srpsku džudistkinju. Posle poraza od turske džudoke Bjelićevoj je ostala mogućost da se bori u repasažu. Ovu šansu Ana Bjelić nije propustila. Duel sa Mađaricom Ester Harmat rešila je na wazari i čime je Bjelićeva osvojila još jednu vrednu medalju na međunarodnoj takmičarskoj sceni.

Uz Andreu Stojadinov i Anu Bjelić sve pohvale zaslužuju i Branislava Bjelić ( do 48 kg) koja je bila na korak do medalje i ostvarila plasman na peto mesto. Teodora Ćopić je u konkurenciji do 44 kilograma takođe bila u borbi za medalju i ostvarila plasman na petu poziciju.