Andjela Popović obradovala je sve ljubitelje džudoa u Srbiji bronzanom medaljom drugog dana Evropskog džudo kupa u Ploeštiju.

U konkurenciji do 57 kilograma naša  Andjela Popović izborila je mogućnost da stane na pobedničko postolje sa odličnim mladim  džudistkinjama iz Rumunije i Mađarske.

Pohod na medalju mlada srpska džudistkinja počela je pobedom nad bugarskom takmičarkom Joanom Manovom. U drugom kolu Mađarica Aleksandra Maroti bila je bolja od Popovićeve,  što joj je ostavilo mogućnost da se bori u repasažu. Za Popovićevu kreće težak put ka pobedničkom postolju. Sa tri ipona, ubedljivo rešila je svaku protivnicu na putu do medalje. U prvom duelu sa Ajše Tunka Nur ( Turska) za tri minuta  i rezultatom 10 :0 izborila je pobedu. Na isti način rešila je i domaću takmičarku Blanku  Darida (Rumunija). Popovićeva ni u finalu  repasaža nije dozvolila protivnici prostor za manevar. Izraelku  Topaz Šemeš pobedila je iponom i tako se put Srbije vratila sa bronzanom medaljom oko vrata.

U Ploeštiju drugog takmičarskog dana dobar plasman ostvarili su u konkurenciji do 73 kilograma i  Dimitrije Nedeljković ( do 73 kg)  koji je nadmetanje  završio na petom mestu dok je Marko Trifunović Ahmed bio sedmi.