Kikinda i Džudo klub Partizan  još jednom su potvrdili da su odlični domaćini. Organizacijom 34. međunarodnog džudo kupa nastavljena je tradicija duga više od tri decenije, da se na tatamiju SC Jezero nadmeću najbolji mladi džudisti iz Srbije ali i država regiona.

-Ove godine ugostili smo 354  mladih džudista iz Srbije ali i osam država regiona. Tim Džudo kluba Partizan se i ove sezone pobrinuo da organizacija bude na najvišem nivou što potvrdjuju i pohvale i odlične kritike naših sportskih prijatelja i gostiju- rekao je Svetislav Vukmirica, direktor turnira.

U konkurenciji poletaraca najuspešniji su bili mladi takmičari Dinama iz Pančeva. Kod poletarki pehar za najuspešniju ekipu otišao je u riznicu TSK Temerin. Domaćini, DŽK Partizan su laureati za najuspešniju ekipu u konkurenciji mlađih pionira i pionirki. Džudo klub Crvena zvezda iz Beograda trijumfovao je u kategoriji starijih pionirki, dok su crno beli iz Kikinde slavili i u konkurenciji starijih pionira.

-Za naš sport i za nas kao domaćine bilo je najvažnije i ovo izdanje takmičenja u Kikindi bude pravi praznik džudoa. Ove godine smo zbog zgusnutog rasporeda pomerili termin iz novembra na maj što je možda onemogućilo određeni broj takmičara da učestvuju. Ipak važno je da smo nastavili tradiciju i da su naši mladi takmičari, mlade snage, oni čije vreme tek dolazi imali su priliku da u odličnoj konkurenciji bruse formu i steknu nova iskustva-zaključio je Svetislav Vukmirica.