Sestre Obradović Jovana i Anja oduševile su i na Evropskom kupu za juniore u Lajbnicu. U konkurenciji do 63 kilograma srpske reprezentativke osvojile su srebrnu i bronzanu medalju.

U konkurenciji juniora Vladimir Kostić u superteškoj kategoriji ostvario je plasman na peto mesto.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatom nije krio ni trener mladih trofejnih džudistkinja, Nemanja Nikolić.

-Izuzetno važan rezultat. Jovana je posle takmičenja u Linjanu gde nismo bili zadovoljni, sada u Austriji pokazala da je u odličnoj formi. Isti slučaj je i sa Anjom, koja je sa bronzom u juniorskoj konkurenciji ovde u Lajbnicu,  još jednom potvrdila kvalitet -istakao je za sajt DŽS Srbije trener Nemanja Nikolić.

Odlična konkurencija u kategoriji do 63 kilograma i dve medalje za Srbiju rezultat su vredan svake pažnje. Na korak od medalje bio je i Vladimir Kostić u kategoriji preko 100 kilograma.

-Anja i Jovana rade istu kategoriju i sasvim je normalno da u nekom trenutku moraju da odmere snage međusobno. Isti slučaj je bio i na Evropskom kupu u Atini. Ipak zadovoljni smo jer su još jednom pokazale da su u vrhu međunarodne scene kada je u pitanju njihova starostna konkurencija.

Reprezentativke Srbije, Anja i Jovana Obradović, Marica Perišić i Andrea Stojadinov  posle učešća na EJU kupu u Lajbnicu ostaće u Austriji na trening kampu.

- Na Evropskom  kupu u Lajbnicu je bila zaista odlična konkurencija. Iako se Marica i Andrea nisu okitile medaljama,  ovo je takođe odlično iskustvo za njih-zaključio je Nemanja Nikolić.