Orlići su učešćem na Prvenstvu Balkana u Tekirdagu (Turska)  za kadete, nastavili sa kontrolnim takmičenjima pred nadmetanja na evropskoj i svetskoj džudo sceni.

Na osnovu ostvarenih rezultata na Prvenstva Balkana,  kadetkinje Srbije u generalnom plasmanu  pzauzele su drugo mesto odmah iza reprezentacije domaćina, Turske dok je Rumunija treća.

Mlada Jelena Tasić još jednom je oduševila i osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 57 kg. Aktuelna šampionka Srbije za seniorke, sada je u konkurenciji najboljih džudistkinja Balkana briljirala  i osvojila šampionsku titulu.  Srebrna medalje pripale su Anđeli Popović ( do 57 kg), Anđeli Lončar ( do 70 kg), Marku Trifunoviću ( do 73 kg)  i  Vukiću Kljajiću ( do 81 kg). Bronzanim medaljama okitili su se Ana Milošević ( do 40 kg), Teodora Ćopić ( do 44 kg), Nikola Todorović ( do 66 kg) i Marko Vasić ( preko 90 kg).

-Opšti utisak posle Prvenstva Balkana je da su naši mladi takmičari dali sve od sebe  ali da to još uvek nije maksimum koji mogu da pruže. Čestitke svim osvajačima medalja ali i svim ostalim na odličnom džudou koji su pokazali i načinu na koji su predstavljali Srbiju i na ovom međunarodnom takmičenju -istakao je David Radulović, trener reprezentacije Srbije za kadete.

U konkurenciji kadeta reprezentacija Srbije imala je dva finala i to u kategoriji do 73 kilograma  Marko Trifunović i do 81 Vukić Kljajić.

-Sve pohvale reprezentativcima Srbije i ovoga puta bih istakao da ovo zaista nije njihov maksimum. Oni su odlični mladi borci čije vreme tek dolazi i koji će nas tek obradovati odličnim rezultatima sa međunarodnih takmičenja. Uz Trifunovića i Kljajića pohvalio bih i Nikolu Todorovića koji je u kategoriji do 66 kilograma osvojio bronzu.

Tijana Radić trener reprezentacije Srbije za kadetkinje nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u Turskoj.

-Imajući u vidu da je za mene ovo bilo vatreno krštenje kao trenera nacionalnog tima izuzetno sam zadovoljna. Devojke su u generalnom poretku zauzele drugo mesto što je rezultat za svako poštovanje. Pre svega želim da čestitam osvajačima medalja ali pre svega odličnoj Jeleni Tasić koja je briljirala i na ovom takmičenju -rekla je Tijana Radić.

Plasman na peta mesta ostvarili su Ana Bjelić ( do 40 kg), Anđela Mladenović ( do 48 kg), Nikolina Dubroja ( preko 70 kg), Mila Đorđević, Danilo Počuča ( do 55 kg),  Uroš Popović ( do 60 kg), Jovan Vulin ( do 81 kg), Vojin Milićević ( do 90 kg), Slobodan Bakić ( preko 90 kg),