Reprezentativci Srbije u sastavu Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović ( do 63 kg) i Dimitrije Nedeljković ( do 73 kg) sa trenerima Nemanjom Nikolićem, Vladimirom Jovičićem i Davidom Radulovićem otputovali su put Kaunasa gde će od 30 juna do 2. jula učestvovati na Evropskom kadetskom prvenstvu.

Anja Obradović na Evropskom kadetskom  prvenstvu brani titulu osvojenu 2016 godine u Finskoj u kategoriji do 63 kilograma. U Kaunas odlazi  ne samo kao favorit već i kao prvoplasirana na Svetskoj rang listi kadetkinja. Imajući u vidu odlične rezultate ostvarene u periodu i posle EP 2016 imamo razloga da i ovoga puta od Anje Obradović očekujemo nastavak vrhunskih dostignuća.

Uz Anju i Andrea Stojadinov u Kaunas odlazi kao favorit i  sa jasnim ciljem. Uzdanica reprezentacije Srbije u kategoriji do 48 kilograma protekle sezone je osvojila bronzu na takmičenju najboljih evropskih džudoka u Finskoj.  Ipak ove sezone na EP odlazi i kao prvoplasirana na Svetskoj rang listi. To svim ljubiteljima džudoa u Srbiji daje za pravo da i ovoga puta od Andree Stojadinov očekujemo rezultate vredne svake pažnje.

Ništa manja očekivanja nisu ni od Marice Perišić koja ne samo što potiče iz trofejne džudo porodice već što je još važnije, svojim vrhunskim rezultatima na najbolji način nastavila uspešnu tradiciju. Pomenimo samo da je Perišićeva bila član trofejne ekipe koja je u Sofiji 2015 i Vantaa 2016 osvojila bronzu odnosno srebro.

Uz trofejne dame, boje Srbije u Kaunasu braniće i mladi Dimitrije Nedeljković u kategoriji do 73 kilograma.

Orliće će na EP voditi treneri Nemanja Nikolić, Vladimir Jovičić i David Radulović dok će Srbiju među arbitrima predstavljati Nikola Malešević.

Na borilište Zalgirio Arene u Kaunasu u petak prva će izaći Andrea Stojadinov.