Andrea Stojadinov dodala je u svoju bogatu riznicu još jedno vredno odličje. Mlada srpska trofejna džudistkinja na Evropskom kadetskom prvenstvu u Litvanskom Kaunasu, okitila se zvanjem vicešampionke u konkurenciji do 48 kilograma.

-Srebrna medalja je veliki uspeh i sada sa ove distance ne mogu da ne budem zadovoljna. Na proteklom Evropskom prvenstvu osvojila sam bronzu i to u sezoni koja mi nije bila izlazna. Ove sezone ciljali smo stepenik više- rekla je za sajt DŽS Srbije vicešampionka Evrope, Andrea Stojadinov.

Ulogu favorita na Evropskom prvenstvu u Kaunasu, srpska džudistkinja Andrea Stojadinov opravdala je u potpunosti. Posle prvog kola u kome je bila slobodna, Andrea je bukvalno počistila sve protivnice. Holanđanku Brit Kolmos rešila je iponom. Austrijanku Aniku Šiko sa tri wazarija a zatim i iponom pobedila je u trećem kolu. U polufinalnom meču, srpska uzdanica savladala je Paulu Rose Martin ( Španija)  sa pet wazarija i iponom.  U velikom finalu, Andrea je odmerila snage sa Nemicom, Mašom Balhaus.

-Imala sam četiri vrlo teške borbe. Svaka je trajala do samog kraja jer sam imala zaista odlične protivnice. Ipak, uprkos mojoj velikoj želji, nisam uspela da poslednji meč rešim u svoju korist. Naravno da sam želela zlato, ali ipak ni vicešampionsko zvanje nije loše.

Posle odličnog prvog dela sezone i  rezultata koji su je doveli na prvo mesto rang liste kadetkinja u konkurenciji do 48 kilograma, Andrea Stojadinov je i sada na EP za kadete ostvarila kontinuitet vrhunskih dostignuća.

-Ovo je samo prvi deo sezone. Nadam se da ću na EYOF-u i Svetskom prvenstvu popraviti skor. Nema odmora. Radiću još pa ćemo videti. Idemo dalje-zaključila je Andrea Stojadinov.