Anja Obradović ispunila je svoj san na Evropskom kadetskom prvenstvu u Kaunasu. Srpska reprezentativka još jednom je potvrdila kvalitet na međunarodnoj sceni i odbranila  tron osvojen minule godine na EP u gradu Vanta u Finskoj.

I u velikom finalu Anja Obradović je bila neprikosnovena. Za još jednu evropsku titulu i nizu  savladala je Nemicu Anabel Winzig sa dva wazarija i iponom.

-Presrećna sam jer sam uspela da ponovim uspeh sa Evropskog prvenstva  iz protekle sezone i to u izlaznoj godini kadetske konkurencije.  Izborila sam tu privilegiju da još jednu sezonu ostanem na evropskom tronu, što ovoj zlatnoj medalji daje poseban pečat. Volela bih da je moja sestra Jovana na postolju sa mnom. Kako je ona već prešla u juniorsku konkurenciju  mislim da vreme radi za nas - istakla je Anja Obradović.

Na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja Anja Obradović pobedila je domaću takmičarku Aleksandru Kostojanskaju ( dva wazarija i ipon). Ukrajinku Viktoriju Popović  savladala je sa 10 :0.  Još jednu pobedu aktuelna šampionka Evrope ostvarila je protiv Anđele Samardžić (BiH)  wazarijem i tako izborila ulazak u polufinale. Identičan skor Anja Obradović ostvarila je i u polufinalnom meču sa Anetom Mosr iz Luksemurga. Odluka o novoj -staroj šampionki doneta je u velikom finalu sa  Nemicom Anabel Winzig.

-Osvojiti zlato je pravi podvig. Još teže je zadržati se na tronu. Anja je u tome uspela zbog čega smo svi izuzetno srećni- istakao je Nemanja Nikolić, trener evropske šampionke. Verovali smo u uspeh ali nismo želeli da se dodatno opterećujemo i stvaramo pritisak. Sve je teklo po planu. Još jedna zlatna medalja u nizu najbolje govori da smo plan za ovo takmičenje ostvarili na najbolji mogući način.

Reprezentacija Srbije, uz zlato Anje Obradović bila je nadomak još jednog odličja. Marica Perišić je u konkurenciji do 57 kilograma ostvarila plasman na peto mesto. U meču koji je odlučivao o osvajaču bronzanog odličja, Marica Perišić izgubila je od Ruskinje Irine Zueve.

Za srpske džudistkinje ovim nije završeno učešče na Evropskom prvenstvu za kadete u Kaunasu. Mlade dame još uvek zvanično vicešampionke Evrope ( srebro osvojeno u Finskoj 2016 ) u nedelju će učestvovati u ekipnom delu Evropskog kadetskog prvenstva.

-Reprezentacija Srbije kao osvajač medalje je jedan od nosilaca, što znači da smo slobodni u prvom kolu. U drugom nas očekuje pobednik duela Rumunija -Ukrajina. Devojke su spremne za sve što ih očekuje. Verujemo da ćemo opet obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji -istakao je Nemanja Nikolić.