Najbolji srpski džudista Aleksandar Kukolj (do 90 kg) potvrdio je dobru formu, osvajanjem srebrne medalje na Gran pri turniru u kineskom gradu Hohhotu.

Kukolj je u finalu posle velike borbe poražen od Rusa Husena Halmurzaeva na vazari. Rus je prednost  uspeo da je odbrani, iako je Kukolj sve vreme pokušavao, pa u jednom trenutku i bio blizu da meč odvede u produžetak.

Ipak, sjajan napad srpskog džudiste sudije nisu okarakterisale kao vazari, pa je zlato pripalo Halmurzaevu. Kukolj je uprkos porazu dokazao da je ove sezone jedan od najboljih džudista u kategoriji do 90 kg. Za početak GP u Hohhotu Kukolj je pobedio  Kineza Ksavena Vanga na ipon za 3:31 minut. U polufinalu Kukolj je iponom savladao Altanbagana Gantulga iz Mongolije za 2:17 minuta.

Aleksandar Kukolj ove sezone je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Varšavi. Minule godine najsjajnijim odličjima okitio se na GS  u Abu Dabiju i Tokiju, a bio je i učesnik Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru. U avgustu ga očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti.