Srebrni trio bez prava na grešku

 

Odličan vikend za srpski džudo. Na Evropskom prvenstvu za kadete u Kaunasu reprezentacija Srbije osvojila je tri medalje i time nastavila sa nizom vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni.

Anja Obradović ( do 63 kg) odbranila je  evropski tron i drugi put u nizu osvojila titulu šampionke Starog kontinenta.  Andrea Stojadinov iz Litvanije se vraća sa zvanjem vicešampionke u kategoriji do 48 kilograma. Pravi podvig srpske šampionke napravile su u ekipnom delu  Evropskog prvenstva kada je ekipa u sastavu Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović osvojila srebrnu medalju.

-Treba imati u vidu da smo u startu bili u nepovoljnom položaju jer ekipu čine pet takmičarki a njih je bilo samo tri. Ipak to nama nije smetalo i one su imale samo jedan cilj, pobedu -rekao je Nemanja Nikolić, trener kadetske reprezentacije Srbije.

Da su neprikosnovene srpske džudistkinje demonstrirale su od prvog meča. Redom su eliminisale prvo odličnu ekipu Ukrajine 3:2. U duelu koji je odlučivao učesnika polufinala savladale su i ekipu Gruzije. U polufinalu su ih čekale najbolje džudistkinje Turske koje su srpske dame rešile sa 3:2.

-Nisu imale pravo na grešku. Svaki meč su pobedile iponom,  maksimalnim rezultatom 10 :0.

U finalu čekala ih je odlična ekipa Nemačke. Srpske kadetkinje pružile su maksimum. Ipak ovoga puta naše džudistkinje nisu uspele da našu rešenje za odličnog protivnika.

-Izgubile su tesno 3:2. Zaista želim da pohvalim i zahvalim devojkama jer su bile na visini zadatka i pokazale su kako se srcem bori za Srbiju. Svakako da su napravile pravi podvig i o njima se priča ovde na Evropskom prvenstvu jer su njih tri uspele da dođu do finala -zaključio je Nemanja Nikolić, trener kadetske reprezentacije Srbije.

Za kadetsku reprezentaciju Srbije ovo je već treća sezona u nizu da se sa ekipnog dela takmičenja vraćaju sa odličje. Posle bronze sa EP u Sofiji 2015. srebra 2016 u Vantaa u Finskoj sada se i iz Kaunasa vraćaju sa vicešampionskim zvanjem.