Reprezentativci Srbije u svim uzrastnim kategorijama na Karatašu se pripremaju za nastavak takmičarske sezone i nove izazove na međunarodnoj sportskoj sceni.

Za kadete prvi sportski izazov će biti EYOF, seniore očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti dok će juniori snage odmeravati na Evropskom prvenstvu u Mariboru.
-Džudo radimo dva puta dnevno po dva sata. Na Karatašu trenira 21 devojka, kadetkinje, juniorke i seniorke. Ovo je odlična prilika i pre svega za njih je dobro da treniraju svi zajedno -rekao je Vladimir Jovičić, trener ženske seniorske reprezentacije Srbije.
Ženski deo reprezentacije u Karatašu nastavlja sa radom prema programu sve do 18. jula.
-Prema predstojećim takmičenjima, svaka od selekcija ima svoj tempo rada. Kadetkinje sledeće subote kreću na EYOF tako da smo njihov rad tempirali prema sledećem takmičenju. Kod seniorki imamo vremena da dižemo formu a njih očekuju završne pripreme za Svetsko prvenstvo početkom avgusta. U svakom slučaju atmosfera je odlična, radi se naporno prema programu i što je najvažnije izdržavaju sve u skladu sa planom- istakao je Vladimir Jovičić.
Nikola Milošević trener seniorske reprezentacije Srbije zadužen je za pripreme muškog dela nacionalne selekcije.
-Zadovoljan sam načinom na koji su momci ušli u ovaj deo priprema. Ekipu čine kadeti i juniori i sve do sada odradili su odlično, prema planu i programu treninga. Radimo treninge u kimonu kao i kondicione jer su uslovi za rad savršeni. Kako za razvoj motoričkih sposobnosti, jer imamo na raspolaganju teretanu, trim stazu, stadion. U svakom slučaju eksploatišemo sve kapacitete kampa -istakao je Nikola Milošević.
Kao i kod ženskog dela nacionalnog tima, pripreme na Karatašu traju do utorka 18. avgusta.
-Ovo su pripreme i za kadete koje od subote očekuje polazak na EYOF, a seniore Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo za juniore. Krajem jula ćemo imati još jedno okupljanje u Nišu kada se očekuje više od 50 takmičara kao i gosti iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije-zaključio je Nikola Milošević.