Srpska šampionka Milica Nikolić nastavila je sa vrhunskim rezultatima na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Sa Evropskog judo opena u Minsku u konkurenciji do 48 kilograma vraća se sa vicešampionskim zvanjem.

Na putu do pobedničkog postolja Milica Nikolić pobedila je u drugom kolu ( u prvom je bila slobodna) Portugalku Lorajanu Kosta. Kostu je bacila na wazari a zatim i na ipon. Čileanku Meri Di Vargas u  trećem kolu savladala je istim rezultatom,  prvo wazari pa ipon. U polufinalu je srpska šampionka savladala još jedna Portugalku, Joanu Đogo. Najbolja srpska džudistkinja wazarijem je pobedila Đogo i ušla u finale EJO u Minsku. Ipak u borbi za zlato odlična Maria Sidero ( Portugal) našla je rešenje za Nikolićevu.

-Dobar rezultat, srebrna medalja na takmičenju na koje su došli svi jer je Minsk zapravo jedna od provera pred Svetsko prvenstvo. Imajući u vidu da je početak treninga, da je baza u toku ovo je odličan rezultat. Naravno da  na svako takmičenje odlazim sa željom da se vratim sa zlatnim odličjem ali i srebro je sada na mestu- istakla je Milica Nikolić.

Uz Milicu Nikolić  koja je još jednom obradovala sve ljubitelje džudoa u Srbiji i Strahinja Bunčić ( do 66 kg)  bio je na korak od medalje. Na Evropskom judo openu u Minsku Bunčić je ostvario plasman na peto mesto.

Bunčić je Aleksandra Raskopina ( Izrael) savladao u prvom kolu na wazari. Čileanca Huana Pereza Zvezdin prvotimac pobedio je u drugom kolu (wazari a zatim i ipon). Odličan niz nastavio je Bunčić i u trećem kolu pobedom nad Rusom Petrom  Zukovim. Španac Danijel Perez Roman takođe je pao pod naletima srpskog šampiona. U polufinalu Kirgistanac Artur Te našao je rešenje za reprezentativca Srbije. U duelu koji je odlučivao osvajača bronzane medalje Bunčić nije imao dovoljno sportske sreće u duelu sa Aramom Grigorijanom.

-Plasman na peto mesto i ne mogu reći da nisam želeo da osvojim medalju ali nisam nezadovoljan, ovo mi je drugi svetski kup do sada. Malo je falilo da uzmem medalju ali idemo dalje. Imao sam šest borbi što je zaista odlično.  Sada smo u tom procesu kada je baza u fokusu tako da je ovo dobar rezultat . Imajući u vidu da su svi došli u Minsk kao proveru pred Svetsko prvenstvo, konkurencija je bila kao da smo na Gran priju ili Gran slemu. Ovo je tek početak, idemo dalje rekao je Strahinja Bunčić.