Džudistkinja Ana Bjelić na najbolji način je otvorila prvi takmičarski dan na Letnjem evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru, osvajanjem bronzanog odličja u konkurenciji do 40 kilograma.

Mlada srpska džudistkinja nije krila zadovoljstvo posle duela sa odličnom Ivanom Nikolić  iz Crne Gore ( treća na EP za kadete u Kaunasu). Meč koji je odlučivao o vlasniku bronzanog odličja Bijelićeva je rešila onako kako smo i navikli, pobedom 10:0.

-Zadovoljna sam jer sam opravdala poverenje i još više jer je ovo prva medalja na EYOF-u za Srbiju.  rekla je za sajt DŽS Srbije bronzana Ana Bijelić.

Na putu do pobedničkog postolja Ana  Bjelić je u konkurenciji do 40 kilograma prvo odmerila snage sa Ruskinjom Lilijanom Salimanovom. Bijelićeva nije pronašla adekvatno rešenje za Rusknju tako da se ovaj meč završava iponom za mladu članicu zbornaje. Odličnu Francuskinju Dianu Ingubier reprezentativka Srbije rešila je na wazari u finalu repasaža. U dueulu za bronzano odličje, u zlatnom bodu, Crnogorka Ivana Nikolić nije imala rešenje za srpsku džudistkinju. Taktički Bjelićeva je dovela Nikolićevu do treće kazne, čime naša Ana Bijelić rešava meč i osvaja prvu medalju za Srbiju na XIV Letnjem evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru.

-Izuzetno smo zadovoljni jer je  Ana prva probila led i upisala se u osvajače medalja i našem timu Srbije donela prvu rados,t ovde u Đeru. Medaljom je na najbolji način opravdala poverenje i još jednom pokazala da smo s pravom računali na nju tokom čitave sezone. Radila je sve mečeve pametno i hrabro, tako da je bronzano odličje došlo kao prava nagrada. Džudo takmičenja su tek počela i uvereni smo da ćemo nastaviti sa lepim vestima sa tatamija u Đeru- istakao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije Srbije.