Džudisti Srbije još jednom su doneli dobre vesti sa Evropskog olimpijskog festivala mladih u Đeru. Andrea Stojadinov osvojila je zlatnu medalju drugog takmičarskog dana u kategoriji do 48 kilograma. Mlada srpska džudistkinja, prva na svetskoj rang listi i vicešampionka Evrope u potpunosti je opravdala poverenje  sada i na EYOF-u u Mađarskoj.

-Izuzetno sam srećna jer sam se okitila zlatom i ovde na EYOF-u. Posebno jer je ovo takmičenje koje nosi posebnu atmosferu, bukvalno su Olimpijske igre u malom. Zato mi je i još draže jer sam u potpunosti pozlatila jedno ovako lepo takmičenje. Kao i svi u reprezentaciji od nastavka pojedinačnog a kasnije i ekipnog dela takmičenja očekujemo nastavak dobrih rezultata i šlag na torut -  istakla je srpska šampionka Andrea Stojadinov.

Trofejna srpska džudistkinja istakla je za sajt DŽS Srbije da je organizacija EYOF-a u Djeru odlična, ne samo kada je u pitanju takmičarski deo već i smeštaj i svi ostali prateći segmenti i sadržaji.

-Zaista sam presrećna jer sam deo jednog ovako lepog sportskog takmičenja. Drago mi je i jer je EYOF organizovan ove sezone u Mađarskoj, pa je sam mnom i čitava moja porodica, mama, tata i brat, sa kojima sam takođe podelila radost zbog osvajanja zlatne medalje- rekla je Andrea Stojadinov.

Nemanja Nikolić trener reprezentacije Srbije, nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da su džudisti  tokom dva takmičarska dana u potpunost ispunili plan.

-Andrea je ispunila planirano. Bila je superiorna tokom čitavog takmičenja, četiri meča, četiri pobede. U finalu je bukvalno rutinski savladala Holanđanku Naomi van Krevel. Sutra nas očekuje nastavak takmičenja i uvereni smo da ćemo opet imati lepe vesti sa tatamija na EYOF-u istakao je Nemanja Nikolić.