Srpske džudistkinje nastavile su žetvu medalja na Letnjem izdanju EYOF-a u Đeru. Marica Perišić i Anja Obradović osvojile su srebrne medalje, trećeg takmičarskog dana na Evropskom olimpijskom festivalu mladih.

Marica Perišić je briljirala u konkurenciji do 57 kilograma. Jednu za drugom, pobeđivala je sve protivnice. Pobednički niz počela je sa Ana Marijom Manuševom ( wazari i ipon). Austrijanku Magdalenu Lakner u drugom kolu srpska šampionka eliminisala je na wazari. Perišićeva je Maju Gošen ( Izrael) bacila na dva wazarija. U polufinalu Čehinju Renatu Zahovu savladala je takođe na wazari. Ipak u meču koji je odlučivao o šampionki EYOF-a, Marica Perišić je u akciji dopustila protivnici, Slovenki Kaji Kajzer da je baci.

-Ostaje žal za najsjajnijom medaljom ali ne smem da budem nezadovoljna. Na Evropskom prvenstvu sam bila na korak od medalje, sada na EYOF-u sam izborila finale. Rezultati svakako govore najbolje. U svakom slučaju sada razmišljam samo o ekipnom delu takmičenja. Kao i uvek idemo i mislimo samo na osvajanje vrha - istakla je Marica Perišić.

Anja Obradović zaslužna je za četvrtu medalju koju su srpski džudisti osvojili na EYOF-u. U konkurenciji do 63 kilograma Obradovićeva je stekla vicešampionsko zvanje.

-Bila sam spremna za zlato i zato ne treba da čudi da sam sada malo razočarana -rekla je za sajt DŽS Srbije Anja Obradović, dvostruka evropska šampionka. -Bukvalno dobijeni meč sam za samo trenutak nepažnje uspela da izgubim. Mislim da mi se takva situacija više nikada neće dogoditi. Ipak ekipni deo takmičenja je sada prioritet. Kao i na Evropskom u Kaunasu nas tri, jurišamo na zlato- istakla je Anja Obradović.

Da su vrhunski rezultati postali konstanta za srpske džudiste, za sajt DŽS Srbije potvrdio je i Nemanja Nikolić, trener reprezentacije.

-Pohvalio bih Anju i Maricu jer su i danas potvrdile kvalitet brz obzira na greške koje su ih u finalu koštale zlatnih medalja. Ipak i to je iskustvo i uveren sam da su naučile školu. Treba da budemo svesni da su vrhunski rezultati koje postižu naši takmičari zaista istorijski a najlepše je jer se ponavljaju iz takmičenja u takmičenje. Sada smo svi fokusirani na ekipni deo takmičenja i uveren sam da ćemo opet obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji -istakao je Nemanja Nikolić.