Srpske džudistkinje ostvarile su maksimalni učinak na EYOF-u u Đeru. Naše četiri gracije, Ana Bijelić, Andrea Stojadinov, Marica Perišić i Anja Obradović osvojile su pet medalja, četiri u pojedinačnoj i kao šlag na torti, petu, bronzanu u ekipnoj konkurenciji.

-Devojke su osvajanjem bronzane medalje ostvarile stopostotni učinak. Trenutno smo najuspešnija reprezentacija sa osvojenih pet medalja. Ovo je odličan nastavak vrhunskih rezultata na međunarodnoj takmičarskoj sceni- rekao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije Srbije.

Srpske šampionke su učešće na ekipnom delu Evropskog olimpijskog festivala mladih počele duelom sa timom Italije. Ipak nije počelo kako smo svi želeli. Poraz od 3: 2 bio je kao šamar vicešampionkama Srbije koje su samo dve nedelje pre Đera, srebrom potvrdile i ekipnu dominaciju na Starom kontinentu u litvanskom Kaunasu.  Ipak u nastavku takmičenja u Đeru, u finalu repasaža za srpske gracije nije bilo više dileme. Bez milosti završile su duel sa Francuskinjama 3:2  a onda na isti način završile i borbu za bronzano odličje sa timom Hrvatske 3:2.

-Ostaje žal jer su devojke zaista kvalitetne što su nebrojeno puta do sada i dokazale. Ipak najvažnije je da su nastavile niz vrhunskih rezultata što nije malo. Po povratku iz Đera imaćemo samo malo vremena za odmor jer nas očekuje novi ispit, Svetsko prvenstvo za kadete  od 9. avusta istakao je Nemanja Nikolić.