U Nišu, u velilkoj sali  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje  održane su pripreme reprezentativaca Srbije. Najbolji džudisti u svim uzrastnim kategorijama tokom trodnevnog trening kampa brusili su formu za predstojeća takmičenja.

-Veliki broj takmičara se odazvao pozivu trenera reprezentacije. Dobili smo fantastične uslove od strane Saveza-rekao je Nikola Milošević, trener reprezentacije Džudo saveza Srbije. -Sala Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, gde inače treniraju i džudisti Kinezisa, idealna je za ovakva okupljanja. Ovde imamo najbolje juniore i seniore koji se pripremaju za prvenstvo Evrope u Mariboru i prvenstvo sveta u Budimpešti.

Prema planu, za ovo okupljanje u Nišu predviđeni su treninzi tokom tri dana trening kampa.

-Ovde smo se okupili za pet treninga. Treninzi su koncipirani na džudo borbama, uglavnom se radi po deset randorija za trening, deset ujutru, deset uveče. U tih pet treninga oni mogu da odrade oko pedeset kvalitetnih mečeva. To je ono što ovakav kamp treba da pruži. Tehnika nikada ne treba da se izostavlja iz samog treninga. Međutim ono što je zadatak juniora je da u ovom  trenutku hvataju što veći broj randorija. Za senior je prioritet da se randoriji sa direktnim protivnicima, sa momcima iz svojih kategorija. Uslovi su ovde idealni, imamo na raspolaganju tri borilišta, pored toga klimatizacija sale je fantastična kako za letnje, tako i za zimske uslove -istakao je Milošević.

Posle Niša, naredno okupljanje Orlova predviđeno je za drugu nedelju avgusta u srpskoj prestonici.

-Imamo zakazano okupljanje već za dve nedelje  u Beogradu. Krajem meseca avgusta još jedno okupljanje reprezentacije juniora i selekcije do 23 godine ovde u Nišu-zaključio je Nikola Milošević.

Rad Orlova u Nišu je pod budnim okom  trenera Nikole Miloševića i Andrija Đurišića.  O načinu i planu  rada sa najboljim džudistima Srbije, Đurišić kaže:

- Bazirali smo se na to da pokušamo da skupimo što veći broj takmičara za kratak period i da to radimo mnogo češće nego što smo radili do sada, kako bi kroz kratke vikend kampove mogli da podignemo kvalitet i kvantitet takmičara i članova reprezentacije. Kamp je izuzetno dobar, ima dosta ljudi. To je juniorska i seniorska selekcija kao i u 23 reprezentacija, tako da su tu takmičari koji vrede, osim onih koji imaju neke obaveze i drugačije planove.

Uslovi za rad kao i smeštaj svih reprezentativaca u Nišu su bili odlični. Smeštaj svih učesnika trening kampa je bukvalno bio na manje od 30 metara od sale u kojoj se treniralo. Odziv takmičara je bio kakav i dolikuje-maksimalan.

-Suština ovako kratkih okupljanja jeste da probamo da napravimo jednu takmičarsku formu, da ovakvoj masi u kvantitetu takmičara i broj sparing partnera mogu da plasiraju one stvari koje se pripremaju za takmičenje. Trudimo se da svakom pomognemo, da utičemo na svakoga da određene tehnike unapredi i da usvoji nove tehnike. Mnogo je bitno da se u ovolikom kvantitetu ponašaju kao da su na takmičenju.

Naredno okupljanje Orlova predviđeno je za 11. avgust u  Beogradu.

- U Beogradu će biti isto ovako od 11. do 13. avgusta. To će biti sam finiš pred Prvenstvo sveta. Naši takmičari koji će učestvovati u Budimpešti, biće tamo, tako da apelujem na sve da dođu, da ih pripreme još bolje i da ih ispratimo sa što većim ambicijama za dobar rezultat-zaključio je Andrija Đurišić.