Aleksandar Kukolj, evropski šampion i reprezentativac Srbije nastavlja sa pripremama za učešće na planetarnoj smotri. Jedna od stanica na ovom putu je bio je i trening kamp Orlova u Nišu.

- Stvarno je  sjajna stvar što se okupljamo ovako- rekao je svetski broj 1 Aleksandar Kukolj za sajt DŽS Srbije na pripremama u Nišu. U našem sportu tokom priprema za takmičenje su nam najbitniji sparing partneri. Izuzetno mi je bitno da u periodu kada sam jako umoran,  da imam dobre sparinge koji su mi ujedno i prijatelji. Neće me čuvati jer nisu tu samo zbog sebe, nego smo tu svi jedni zbog drugih i zbog sebe. U ovom periodu kada sam umoran i treba da probijem neke granice izdržljivoti, kada mi pažnja pada od umora, veoma je bitno da nisu takmičarski mečevi kao što imam na kampovima, gde imam direktne konkurente za sparing partnere, nego imam sparinge sa borcima koji su mi prijatelji.

Posle medalje na GP u Kini gde je išao da testira formu, Aleksandar Kukolj nastavio je da brusi formu na pripremama u zemlji izlazećeg sunca.

-Posle medalje u Kini na Grad piju, gde sam išao da testiram formu, dve nedelje posle bazičnih priprema kada nije bilo idealno vreme, ali nije bilo takmičenja posle toga, bio sam drugi. To je za mene dobar rezultat za formu u kojoj sam bio. Izgubio sam u  finalu od ozbiljnog takmičara iz Rusije. Posle toga sam bio dve nedelje u Japanu. Svratio sam i na par dana do Trebinja pa sam došao u Niš. Sledeće pripreme su nam na Olimpu. Okupljanja reprezentacije su krenule u dobrom pravcu. Stvarno će značiti i meni, ali i svim ostalima istakao je Aleksandar Kukolj.

U okviru priprema za Svetsko seniorsko  prvenstvo u Budimpešti srpska uzdanica u kategoriji do 90 kilograma svratiće i do Slovenije.

- U Izoli na trening kampu imati oštrih i jakih borbi. Posle se vraćam tri dana na regeneraciju a zatim idem u Tatabanju. Zatim se malo umorniji vraćam na Olimp , gde ću biti sa drugarima koji će mi pomoći da na pravim način završim  pripreme za svetsko prvenstvo -zaključio je Aleksandar Kukolj.